Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Uluslararası Uyuşturucu Politikaları ve Halk Sağlığı Sempozyum Bildiri Kitabı yayınlandı

Uluslararası Uyuşturucu Politikaları ve Halk Sağlığı Sempozyum Bildiri Kitabı yayınlandı

Yeşilay tarafından 29 Eylül-1 Ekim 2014 tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenen Uluslararası Uyuşturucu Politikaları ve Halk Sağlığı Sempozyumu sunumlarını içeren bildiri kitabı yayınlandı.

Uluslararası arenada uzman 100 konuşmacının yer aldığı sempozyum uyuşturucu politikaları alanında önleme, tedavi, rehabilitasyon, savunuculuk, kapasite geliştirme, medya kampanyaları, uyuşturucu ve gençlik, izleme ve değerlendirme gibi başlıklarda 100’e yakın konuşmacı ve 50’den fazla ülkeden 1000 kişilik katılım ile gerçekleşmişti.

Uluslararası Uyuşturucu Politikaları ve Halk Sağlığı Sempozyumu 29 Eylül-1 Ekim 2014 tarihlerinde İstanbul’da yapıldı. Yeşilay tarafından organize edilen sempozyum Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi (UNODC), Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Avrupa Konseyi Uyuşturucu ile Mücadele için Pompidou Grubu, Avrupa Birliği Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (EMCDDA), T.C. Sağlık Bakanlığı, T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) tarafından desteklendi.

Sempozyum kapsamında gerçekleştirilen sunumlarla, uyuşturucu bağımlılığı ile mücadelede bilimsel ve kanıta dayalı halk sağlığı politikalarının geliştirilmesi ve ülkemizdeki uyuşturucu politikalarının belirlenmesine katkı sağlanması amaçlanmıştır.