Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Uluslararası Bağımlılık Dergisi Editörleri Cemiyeti Toplantısı Budapeşte'de Gerçekleşti

Uluslararası Bağımlılık Dergisi Editörleri Cemiyeti Toplantısı Budapeşte'de Gerçekleşti

Uluslararası Bağımlılık Dergisi Editörleri Cemiyeti (ISAJE) yıllık toplantısı 1-2 Eylül tarihlerinde Macaristan'ın başkenti Budapeşte’de gerçekleşti. Çok farklı ülkelerden bağımlılık dergilerinin temsil edildiği toplantıya Türkiye'den Yeşilay'ın akademik ve hakemli dergisi Addicta: The Turkish Journal on Addictions adına Editör Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Taşdemir ve Yeşilay Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Zeki Olaş katılım sağladı.

Dünyada bağımlılık alanında yayın yapan 220 civarında dergi bulunuyor. Bağımlılık dergilerinin literatür sorunları, mali kapasite ve organizasyon problemlerinin tartışıldığı yıllık toplantıda bağımlılık alanında yayın yapan tüm dergilerin izlenerek yıllık raporlar halinde uluslararası kamuoyuyla paylaşılması amacıyla editörlerden bağımsız bir komisyon oluşturuldu.

Yıllık toplantıda ayrıca bağımlılık dergilerinin fon kaynaklarına ilişkin bazı temel prensipler tartışıldı. Buna göre, bağımlılık alanında yayın yapan dergilerin tütün ve alkol endüstrisinden fon almamaları ve diğer fon kaynaklarını şeffaf olarak belirtmeleri gerektiği vurgulandı. ISAJE bünyesine katılacak olan tüm bağımlılık dergilerinin işleyiş ve süreçlerinin erişilebilir, şeffaf, adil ve açıklanabilir olması gerektiği belirtildi.

2017 Uluslararası Bağımlılık Dergisi Editörleri Cemiyeti Toplantısı Türkiye’de
Bu yıl Budapeşte’de düzenlenen Uluslararası Bağımlılık Dergisi Editörleri Cemiyeti(ISAJE) yıllık toplantısının, 2017’de Yeşilay’ın akademik dergisi Addicta’nın ev sahipliğinde İstanbul’da düzenlenmesi kararlaştırıldı. Addicta: The Turkish Journal on Addictions Haziran 2015’te ISAJE üyeliğine kabul edilmişti.