Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Uludağ Üniversitesi'nden Sosyal Öğrencilere Ekstra Kredi

Uludağ Üniversitesi'nden Sosyal Öğrencilere Ekstra Kredi

Yeşilay Bursa Şubesi Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay'ı makamında ziyaret etti.

Yeşilay Şube Başkanı Dr. Serhat Yamalı ve yönetim kurulu üyeleri Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay'ı makamında ziyaret etti. Verdikleri destekten dolayı üniversite yönetimine teşekkür eden Yeşilay Bursa Şubesi Başkanı Dr. Serhat Yamalı, önümüzdeki dönemde de üniversite ile ortak projelere imza atmaya devam etmek istediklerini belirtti.
UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ise bağımlılıklarla mücadele eden Yeşilay'ın her zaman desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Rektör Ulcay, toplumun sağlığı için gönüllü odaklı çalışmalar yürüten sivil toplum kurumlarının büyümesi ve desteklenmesi için üniversite olarak ellerinden gelen her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti.

Misafirlerine üniversite için hazırladıkları projelerden de bahseden Yusuf Ulcay, "Biz toplam 4 yıl için üniversite rektörü olarak atandık. Bunun bir senesi geçti. Biz bu süre zarfında üniversiteyi geleceğe taşıyacak projelerin alt yapısını hazırladık. Burada gelecekten kasıt 3-5 yıl değil. Geleceği iyi okuyup üniversiteyi kentin tüm dinamikleri ile gelecek yarışına en iyi şekilde hazırlamalıyız" diye konuştu.

Yeşilay Bursa Şubesi yönetiminde Uludağ Üniversitesi'nden öğrencilerin de bulunduğunu öğrenen Ulcay, bunun kendileri için memnuniyet verici olduğunu vurguladı. Öğrencilerin sadece ders çalışarak, okula gelip giderek hayatı öğrenemeyeceklerinin altını çizen Rektör Ulcay, "Biz yönetim olarak sosyal etkinliklerde belli saat görev alan öğrencilere fazladan kredi verilmesini uygun gördük. Bazı fakültelerde ve meslek yüksekokullarında bu uygulama başlatıldı ve devam ediyor. Yani dersten kalan öğrenciyi geçirmek için değil ama ekstra bir puan kazanması için bu kredilerin verilmesi o öğrenciyi de sosyal olmak için teşvik edecektir" şeklinde konuştu.