Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Programı 25 Ülkede Uygulanacak

Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Programı 25 Ülkede Uygulanacak

25 farklı Ülke Yeşilayı, Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Programı (TBM) Uygulayıcı Eğitimi ile dünyanın dört bir yanından alanında uzman profesyoneller bir araya geldi. 63 katılımcının yer aldığı ve 4 gün süren eğitimde bağımlılık kavramı ve özellikle tütün, madde, teknoloji bağımlılığı olmak üzere kimyasal ve davranışsal bağımlılık türleri, riskler ve koruma faktörleri ile Yeşilay çalışmaları konularında katılımcıların bilgi ve donanımlarını geliştirmeye dönük oturumlar gerçekleştirildi. Aynı zamanda uluslararası bilgi paylaşımı ve iletişim ağını güçlendirerek profesyoneller arasında bağımlılıklara ilişkin koruyucu–önleyici bilgilerin yaygınlaştırılması amaçlandı.

Farklı meslek gruplarından temsilcilerden oluşan eğitim katılımcıları, bağımlılık alanındaki bilgi düzeylerine göre temel düzey ve ileri düzey olmak üzere iki gruba ayrıldı. Aralarında psikiyatrların, psikologların, sağlık çalışanlarının, öğretmenlerin ve sosyal çalışmacıların yer aldığı katılımcılardan programı başarıyla tamamlayanlara Katılım Sertifikası verildi.

Yeşilay Bilim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Hakan Coşkunol, Doç. Dr. Volkan Kara ve Uzm. Dr. Aziz Gökbakan gibi isimlerin yanı sıra Dr. Ömer Ataç, Kln. Psk. Mehmet Büyükçorak, Dr. Ozan Torun, Kln. Psk. Eren Murat Dinçer ve uluslararası eğitmen Özer Koç gibi isimlerin eğitmen olarak katıldığı program online olarak gerçekleştirildi.

Uluslararası Yeşilay Federasyonu, sayıları 80’i geçen Ülke Yeşilaylarının eğitim kapasitelerinin güçlendirilmesi için eğitim programları ve söz konusu ülkelerde bağımlılıkla mücadele alanında farkındalık çalışmaları yürütmeye devam ediyor.