Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı Büyük İlgi Gördü

Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı Büyük İlgi Gördü

Yeşilay ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle uygulanan Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM), Türkiye genelinde milyonlarca öğrenciye ve yetişkine ulaşarak onları zararlı alışkanlıklar konusunda bilinçlendirmeye devam ediyor.

Bu kapsamda, 25-27 Haziran 2019 tarihlerinde koordinatörlerin katılımı ile İstanbul’da bir otelde 3 günlük bir eğitim programı düzenlendi. Program çerçevesinde Yeşilay Bilim Kurulu üyeleri, eğitimcileri ve Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) uzmanları sunumlar ve eğitimler gerçekleştirdi. Eğitimlerin yanı sıra motivasyon arttırıcı etkinliklerin de düzenlendiği programda, sahada yaşanan sorunlar ele alındı.  

Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliğine gidilerek bugüne kadar 812 formatör, 32 bin uygulayıcı rehber öğretmen yetiştirildi. Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programına (TBM) dahil olan formatör ve uygulayıcılar ile 10 milyon öğrenci ve 2 milyon yetişkine bağımlılık eğitimleri vasıtasıyla ulaşıldı. Yeşilay’ın en önemli paydaşı olan MEB bünyesindeki formatörler, bulundukları illerdeki eğitim koordinasyonunu sağlayarak koordinatör oldu.

2014’den bu yana sahada görev yapan koordinatörlerin bilgi anlamında güncellenmesi ve motivasyonel olarak desteklenmesi amacıyla 2019 Faaliyet Planına formatörlere alan bilgisini artırıcı eğitim programlarının düzenlenmesi de eklendi.

25 Haziran’da gerçekleşen TBM Kordinatörleri Kapasite Geliştirme Programının açılış konuşmasını yapan Yeşilay Genel Müdürü Sultan Işık; “Bağımlılığın bir insanlık sorunu olduğundan yola çıkarak dünyanın dört bir yanında mücadelemizi sürdürüyoruz. İnsan onur ve saygınlığını korumak için ülkemizde 116 şubemiz ve dünyada 52 ülke Yeşilay’ı ile bağımlılıkla mücadele ediyoruz. Uluslararası sempozyumlara, bilimsel toplantılara, konferanslara katılarak, bağımlılık alanındaki otoritelerle iş birlikleri yaparak, kampanyalar düzenleyerek, projeler hazırlayarak, yayınlar çıkararak farkındalık ve bilinçlendirme çalışmaları düzenliyoruz.

TBM Koordinatörleri Kapasite Geliştirme Programına, toplum sağlığına ve bağımlılıkla mücadelemize sağladığınız katkılardan dolayı teşekkür eder, her daim desteklerinizin devamını dilerim. Amacımız, bağımlılık önleme eğitimlerinin 7’den 77’ye herkese ulaşmasıdır. Bu amaç doğrultusunda en büyük desteği de siz değerli eğitmenlerden gördük. Bir kez daha teşekkür ediyorum. Yeşilay sizlerle daha da güçlü. İyi ki varsınız” dedi.