Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Tülin Şahin Yeşilay için İstanbul Maratonu’nda koştu

Tülin Şahin Yeşilay için İstanbul Maratonu’nda koştu

Yeşilay, 11 Kasım Pazar günü koşulan 40. Vodafone İstanbul Maratonu’na gönüllü marka elçilerinden oluşan koşu takımıyla katıldı. Maratonda, Tülin Şahin ve rüzgâr sörfü sporcusu Lena Erdil, spor spikeri Sinem Ökten ile oyuncu Burak Arslan Yeşilay için koştu.

Bağımlılıklardan uzak, sağlıklı bir yaşamın öncülüğünü yapan ve bu konuda 100 yıldır çalışmalar yürüten Yeşilay, bu yıl da 40. kez düzenlenen Vodafone İstanbul Maratonu’nda yerini aldı. Maratonda bu yıl ünlü moda tasarımcısı, manken ve sunucu Tülin Şahin’in yanı sıra, rüzgar sörfü sporcusu Lena Erdil, spor spikeri Sinem Ökten ile Burak Arslan Yeşilay için koşan isimler oldu.

 Tülün Şahin: “Alkol ve tütün kokmayan giysiler daha çok yakışır”

Ünlü moda tasarımcısı ve sunucu Tülin Şahin yaptığı açıklamada “Moda tasarımları, bağımlılıklardan uzak bir vücutta daha güzel durur. Alkol ve tütün kokmayan giysiler size daha çok yakışır inanın. Peki sigaranın cildinize olumsuz etkisini biliyorsunuz değil mi? Biz kadınlar tütünün zararlarından en çok payını alanlar arasındayız. Yeteri kadar da uyusak, tüm cilt maskelerini de uygulasak, tütünün olumsuz etkilerini yok edemiyoruz. Tütün ürünleri kullanarak cildimizin bozulmasına, kırışmasına, hatta hızlı yaşlanmasına neden oluyoruz” dedi.

Tülin Şahin: “İyi ki Yeşilay var”

Şahin, “Alkol kullanımı ise pek çok olumsuz sonucunun yanı sıra, sinir hücreleri arasındaki iletişimi bozarak beyinde olumsuz etkilere neden oluyor. Kendine saygı duyan, seven kadınlar olarak, bağımlılıklardan uzak bir hayat için mücadele edelim. Ülkemizde bu mücadeleye öncülük eden “Yeşilay” var. Türkiye’de de uluslararası alanda da bağımlılıkla ilgili sorunların çözülmesinde önemli bir role sahip Yeşilay. Çok çeşitli faaliyetler yürüten Yeşilay, bağımlılıklardan uzak bir yaşam için spor etkinliklerini de önemsiyor. Bunlardan biri de İstanbul Maratonu. Bu yılki 40. İstanbul Maratonu’nda ben de Yeşilay için koşuyorum. Yeşilay’ın da dediği gibi koşmak için #birnedenimvar; bağımlılıklardan uzak bir dünya için… daha fazla insanın hayatına dokunmak için… yeni nesillerin mutluluğu ve sağlığı için… İyi ki Yeşilay var!” diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor İstanbul tarafından organize edilen 40. Vodafone İstanbul Maratonu, 10, 15 ve 42 kilometre koşuldu. Halk yürüyüşü ise Altunizade Köprüsü’nde 09.30’da başladı. Pazar günü yaklaşık 500 kişilik bir katılımla Yeşilay gönüllüleri ve Genç Yeşilay Kulübü öğrencileri de köprüdeki yerini aldı.

Etkinlik kapsamında elde edilen bağışlar ise bağımlı ve yakınlarına ücretsiz psikolojik danışmanlık ve ayaktan terapi hizmetlerinin verildiği Yeşilay Danışmanlık Merkezi’ne (YEDAM) aktarıldı.