Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Toplumun gerçek mimarları kadınlardır

Toplumun gerçek mimarları kadınlardır

Yeşilay Kocaeli Kadın Kolları Başkanı Rabia Sadiye Atıcı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle basın açıklaması yaptı. Atıcı açıklamasında, "Toplumun gerçek mimarları kadınlardır, annelerimizdir. Türk ve Dünya kadınlarına sağlık ve mutluluk dolu, bağımlılıklardan uzak bir gelecek diliyoruz" dedi.

Yeşilay Kocaeli Kadın Kolları Başkanı Rabia Sadiye Atıcı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle basın açıklaması yaptı.

Atıcı, "Toplumsal hayat kadın ve erkekle birlikte biçimlenir. Ancak kadın, annelik vasfından dolayı çocukların bakımına ve yetiştirilmesine yaratılış olarak daha yatkındır. Dolayısıyla toplumun gerçek mimarları kadınlardır, annelerimizdir. Toplumun sağlam temeller üzerinde şekillenmesi için de bedensel ve ruhsal sağlığı bozulmamış genç kızlarımızın yetiştirilmesi önemli bir ihtiyaçtır." dedi.

Atıcı, Yeşilay Kadın Kolları olarak, gelecek nesillerin yetişmesini sağlayacak olan kadınların; madde kullanımı ve her türlü bağımlılığa karşı daha duyarlı olması gerektiğini düşündüklerini belirtti. Ayrıca daha çok erkeklerde risk taşıyan bağımlılığın, son zamanlarda kadınlarda da önemli bir sorun olduğu belirten Atıcı, "Ülkemizde cinsiyete göre madde kullanımı ile ilgili karşılaştırmalar yapılmalı ve toplum bu konuda bilinçlendirilmelidir. Bu şekilde bağımlılıkla mücadelede kadına özel yaklaşım gösterilmeli, taşıdığı riskler ve alınması gereken önlemler anlatılmalıdır. Bizim de amacımız budur" diye konuştu.

Atıcı, Yeşilay Kadın Kolları olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde, saygıdeğer Türk ve Dünya kadınlarına sağlık ve mutluluk dolu, bağımlılıklardan uzak bir gelecek dilediklerini belirtti.