Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
“Teknolojiyi Yönet, Hayatı Yönet” TÜBİTAK Ordu Bilim Fuarı’nda yer aldı

“Teknolojiyi Yönet, Hayatı Yönet” TÜBİTAK Ordu Bilim Fuarı’nda yer aldı

Yeşilay'ın 2016 Bağımlılıkla Mücadele Mali Destek Programı kapsamında desteklediği "Teknolojiyi Yönet, Hayatı Yönet" projesi kapsamında mobil programlama ve robotik kodlama eğitimi verilen gençlerin üretmiş oldukları ürünler Ordu TÜBİTAK Bilim Fuarı'nda sergilendi.

2016 Bağımlılıkla Mücadele Mali Destek Programı kapsamında Ordu Genç İnovatif Derneğinin 6 ortakla yürütmüş olduğu "Teknolojiyi Yönet, Hayatı Yönet" projesi kapsamında mobil programlama ve robotik kodlama eğitimi alan gençlerin üretmiş oldukları ürünler TÜBİTAK Ordu Bilim Fuarı'nda sergilendi.

TÜBİTAK Ordu Bilim fuarında açılan Yeşilay proje standına Ordu Valisi Seddar Yavuz, İl Jandarma Komutanı Albay Tolunay Başer, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İl Müdürü Osman Zeki, Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu Anadolu Lisesi Müdürü Birol Aydoğdu, öğretmen, öğrenciler ve veliler katıldı. Proje kapsamında gençlerin yaptığı eserler yoğun ilgi gördü.

Gençler mobil programa ve kodlamayı öğrendi

"Teknolojiyi Yönet, Hayatı Yönet" projesi teknoloji bağımlılığıyla mücadele alanında bağımlılığı önleme, kamu ve sivil toplum destekli, akademik ve sosyal temelli iyi uygulama örneği oluşturmayı amaçlıyor. Proje kapsamında; hedef kitleye yönelik verilen olan mobil programlama ve robotik kodlama eğitimleriyle gençlerin teknolojiyi yazmaları ve yönetmelerinin yanı sıra geliştirdikleri mobil uygulama ve robotik tasarımları sergileyerek kendilerini başarılı hissetmeleri ve toplumda teknoloji bağımlılığı farkındalığı oluşturmaları sağlandı. Proje ile gençlere yönelik ayrıca oryantiring, izcilik ve müzik eğitim ve turnuvalar düzenlendi.