Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Tayland Yeşilay’ı kuruluyor

Tayland Yeşilay’ı kuruluyor

Yeşilay öncülüğünde birçok ülkede devam eden Yeşilay kuruluş çalışmalarına bir yenisi daha eklendi. Uluslararası Yeşilay’lar Federasyonu çalışmaları çerçevesinde son olarak Tayland’da Yeşilay kuruluş çalışmaları başlatıldı.

Yeşilay 70. Dönem Genel Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman ve Dış İlişkiler Birim Yöneticisi Ahmet Zeki Olaş Yeşilay kuruluş çalışmalarını gerçekleştirmek ve Tayland Müslüman Tıp Cemiyetinin yıllık toplantısına katılmak üzere Tayland’ın Patani bölgesinde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret kapsamında Tayland Yeşilay heyeti ile değerlendirme toplantısı yapılarak çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Malezya sınır bölgeleri başta olmak üzere Tayland’ın uyuşturucu trafiğinde kritik bir güzergâh olduğunu aktaran Yeşilay yetkilileri Patani bölgesinde uyuşturucu kullanım oranlarının yoğun olduğunu ve konuyla ilgili ellerinde hiçbir veri olmadığını belirtti. Patani’deki tüm sivil toplum kuruluşlarını (STK) bu sürece katacaklarını belirten Tayland Yeşilay’ı Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Lutfee Hajimat önümüzdeki dönemde Bangkok’ta ve Tayland’ın diğer bölgelerinde de ofisler açarak faaliyet gerçekleştireceklerini belirtti.

Bir asırlık tecrübe tüm dünyaya yayılıyor
Yala Rajabhat Üniversitesinde gerçekleşen Tayland Müslüman Tıp Cemiyeti yıllık toplantısının açılış konuşmasını yapan Yeşilay 70. Dönem Genel Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman, Yeşilay’ın uluslararası çalışmalarını ve Tayland’da yapmak istedikleri faaliyetleri anlattı. Karaman konuşmasında Yeşilay’ın bir asırlık deneyimi ile bugün global ölçekte bir çok ülkede yeni Yeşilayların açılmasına öncülük ettiklerini ve bir asırlık tecrübelerini dünyanın bir çok ülkesiyle paylaştıklarını belirtti.

Yeşilay heyeti ayrıca Fatoni Üniversitesinde gerçekleşen çalışma toplantısına katılarak Türk Yeşilayı’nın bilimsel faaliyetleriyle ilgili bilgilendirme yaptı. Prof. Karaman Fatoni Üniversitesinin Tayland’da kurulacak olan Yeşilay’ın çalışmalarını desteklemesinden memnuniyet duyduklarını belirterek Yeşilay’ın Türkiye’de oluşturduğu tüm içeriklerin üniversitenin ve Patani halkının istifadesine sunulacağını belirtti.