Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
"Sporun Gücü Gençlerle" turnuvasının şampiyonu Gençlerbirliği

"Sporun Gücü Gençlerle" turnuvasının şampiyonu Gençlerbirliği

Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nun (ASKF) hayata geçirdiği, Yeşilay'ın Bağımlılıkla Mücadele Mali Destek programı hibe desteğinde bulunduğu "Sporun Gücü Gençlerle" Projesi unutulmaz bir futbol şöleni gerçekleştirdi.

Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Yeşilay Bağımlılıkla Mücadele Mali Destek Programı kapsamında Sporun Gücü Gençlerle projesini hayata geçirdi. Bağımlılıklardan sporla korunmanın önemine vurgu yapıldığı projenin ana faaliyeti ise futbol karşılaşmaları oldu. Düzenlenen 4 takımlı turnuvada Gençlerbirliği, Ankaragücü, İşitme Engelliler Milli Takımı ve Ankara Amatör Karması'nın maçları gerçekleşti, izleyiciler de unutulmaz bir futbol şöleni yaşadı.

Santra açılışını Yeşilay Genel Müdürü Savaş Yılmaz, ASKF Başkanı Murat Kandazoğlu ve Yeşilay Ankara Şube Başkanı Şemsettin Toprak'ın yaptığı ilk karşılaşmada Gençlerbirliği, Ankara Amatör Karma'yı 5-1 mağlup ederek birinci finalist oldu. Günün ikinci karşılaşmasında ise İşitme Engelliler Milli Takımı, Ankaragücü'nü 3-2 mağlup ederek ikinci finalist oldu.

Yeşilay standına büyük ilgi
Turnuva finalinin yapıldığı 19 Mayıs Stadyumu çevresinde Yeşilay ve amatör kulüpler tarafından stantlar kurularak ziyaretçiler proje hakkında bilgilendirildi. Bağımlılıklar hakkında bilgilendirme yapıldığı ve çeşitli hediyelerin verildiği Yeşilay standı da ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördü.

Turnuvanın şampiyonu Gençlerbirliği   
Üçüncülük ve final maçının yapıldığı ikinci günde ise, Ankara Amatör Karma ile Ankaragücü üçüncülük maçı oynadı ve karşılaşmayı 4-1 kazanan Ankaragücü turnuvanın 3. olurken, final maçında karşı karşıya gelen Gençlerbirliği-İşitme Engelliler Milli Takımı arasında oynanan maçı, Gençlerbirliği 4-0 kazanarak şampiyon oldu. Turnuvaya katılan tüm futbolcu ve teknik yöneticileri birer madalya, katılan 4 takımın kaptanı ise birer kupa ile ödüllendirilirken, projeye katkı sağlayan spor yöneticilerine ise birer plaket takdim edildi. 
Yoğun ilginin olduğu müsabakaları; Yeşilay Genel Müdürü Savaş Yılmaz, Ankara Vali Yardımcısı Ayhan Çiftarslan, Yeşilay Ankara Şube Başkanı Şemsettin Toprak ve Yönetim Kurulu Üyeleri Önder Güney ve Şükrü Can, ASKF Başkanı Murat Kandazoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Ankaragücü  Başkan Vekili Metin Akyüz, MHK Ankara İl Hakem Kurulu Başkanı Abdullah Ayar, Futbol Saha Komiserleri Derneği Ankara Şubesi Başkanı Erdal Sutay, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Gürsel Uzunca, proje ortağı olan ALESTA Spor Kulübü Başkanı Vahide Akdemir ve Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ile çok sayıda sporsever ve öğrenci izledi.