Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Sağlık Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması başvuruları 31 Mart’a kadar devam ediyor

Sağlık Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması başvuruları 31 Mart’a kadar devam ediyor

Yeşilay’ın T.C. Millî Eğitim Bakanlığı iş birliği ile bu yıl 11’inci kez düzenlediği Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması başvuruları 31 Mart’a kadar devam ediyor. İlkokul, ortaokul, lise öğrencilerine yönelik yarışmaya “bağımlılık” temalı edebi ve görsel eserler başvurabiliyor. Kompozisyon, şiir, öykü, deneme ve anı alanlarında üretilmiş eserler edebi kategoride; afiş, resim, karikatür ve kısa videolar görsel kategoride yarışıyor.

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması ile hem öğrencilerin yeteneklerini ödüllendirmek hem de bağımlılıklara karşı erken yaşta bilinç oluşturmak hedefleniyor.  

Türkiye finalinde 18 ödül sahibini bulacak

Yarışmaya başvuruların sona ermesinin ardından öncelikle illerde dereceye girenler belirlenecek. 81 ilin ilkokul, ortaokul, lise birincilerinin eserleri, aralarında ünlü karikatürist Varol Yaşaroğlu’nun da bulunduğu Türkiye finali jürisi tarafından değerlendirilerek, farklı kategori ve düzeyde toplam 18 ödül sahibini bulacak. Bu yıl yarışma kapsamında öğrenciler toplam 594 bin TL ödülün sahibi olacak.

Başvuru ile ilgili detaylı bilgiye ve yarışma kılavuzuna snsg.yesilay.org.tr adresinden ulaşılabiliyor.