Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Ramazan bağımlılıklardan arınmak için bir fırsattır!

Ramazan bağımlılıklardan arınmak için bir fırsattır!

İslam âleminde kardeşlik ve paylaşma duygularının en yüksek mertebeye eriştiği Ramazan ayını bir kez daha mutlulukla karşıladık.

Rahmetiyle, bereketiyle ve güzelliğiyle gelen Ramazan ayı, nefsimizi terbiye ettiği kadar, manevi dünyamızı da arındırmaya imkân sağlıyor.

Bu mübarek ayda, Yeşilay olarak bizim için en kıymetli konu, orucun bağımlılıklar açısından da bir arınma fırsatı sunmasıdır.  Varlığın ve yokluğun anlamını yeniden hatırladığımız, paylaşmanın ve bir olmanın manevi hazzına ulaştığımız Ramazan ayı her şeyden önce bağımlılıklardan uzak durmayı bizlere hatırlatıyor.

Ramazan ayının en büyük güzelliği, paylaşmanın tadına varmak ve nefsine hâkim olmayı öğrenmektir. Bağımlılıklarımızın farkına vararak, onlardan kurtulmamız için Ramazan ayı eşsiz bir fırsattır. Sigara ve alkolün yanı sıra günlük yaşantımızı aksatacak derecede teknolojiye bağımlılığımızı da bu ayda sınırlandırmamız mümkün…

Tüm Yeşilay ailesinin, gönüllülerimizin ve halkımızın Ramazan ayını yürekten kutluyor,  bağımlılıklardan uzak sağlıklı ve huzur dolu bir ay diliyorum.

Prof. Dr. Mücahit Öztürk
Yeşilay Genel Başkanı