Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Pedallar, "Bu hayat benim, gelecek hepimizin" diye döndü

Pedallar, "Bu hayat benim, gelecek hepimizin" diye döndü

Yeşilay, 1-7 Mart Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında İstanbul Tarihi Yarımada'da bir bisiklet turu düzenledi. "İyiliğin, Sağlığın Peşinde 95 Yıl" konsepti ile hafta boyunca yapılacak etkinliklerde, kamuoyunun bağımlılıklara karşı farkındalığını arttırmayı hedefleniyor.

1-7 Mart Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında İstanbul Tarihi Yarımada'da bir bisiklet turu düzenledi. Yeşilay'ın geleneksel hale getirdiği tur ile bu yıl da “Bu Hayat Benim, Gelecek Hepimizin” sloganıyla bağımlılıklardan uzak, sağlıklı bir yaşama dikkat çekildi.

Sepetçiler Kasrı'nda start alınan etkinliğe, yaklaşık 400 bisikletli katıldı. Yeşilay Genel Müdürü Savaş Yılmaz, Yeşilay'ın kuruluşunun 95. yılını kutladıklarını söyledi. 5 yıldan beri Tarihi Yarımada'da bisiklet turunu gerçekleştirdiklerini belirten Yılmaz, organizasyonu Bisikletliler Derneği ile birlikte yaptığını ekledi. “Tarihi Yarımada'yı bisikletlerle turluyoruz. Halk ve saha etkinlikleri ile bağımlılıklara karşı farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bu yıl da ülke çapında 90 şubemizle sahalarda olacağız.” diye konuştu

1 Mart Pazar sabahı, Yeşilay Genel Merkezi Sepetçiler Kasrı'nda toplanan bisikletliler kahvaltının ardından start aldılar. Gülhane parkı, Sultanahmet, Topkapı Sarayı, Çatladıkapı, Samatya, Yedikule'nin tarihi sokaklarından geçerek Panorama 1453 Müzesine vardılar. Sağlıklı, bağımlılıklardan uzak bisikletliler, molanın ardından Edirnekapı, Kariye Müzesi, Balat, Bulgar Kilisesi'nden geçerek başlangıç noktasına geri döndüler. Sepetçiler Kasrı'na varışın ardından bisiklet turuna katılanlar arasında yapılan kura ile 3 kişiye bisiklet hediye edildi.

Yeşilay Haftası Bağımlıklara Karşı Farkındalık Etkinlikleriyle Devam Edecek

Beşiktaş Meydan Etkinliği
Yeşilay Haftası süresince Beşiktaş Meydanı’nda dev bir etkinlik alanı ziyaretçileri bekliyor. Çocuk şenliklerinin, bağımlılık eğitimlerinin, perküsyon gösterilerinin, fotoğraf ve karikatür sergilerinin yapıldığı meydanda ziyaretçiler bir hafta boyunca hem eğlenecek hem bağımlıklara karşı donanacak, bilgilenecek.

Sağlıklı Adımlar Yürüyüşü
Yeşilaycılar 3 Mart Salı günü Dolmabahçe Sarayı önünden “Gelecek Hepimizin” sloganıyla Beşiktaş Meydanı’na kadar yürüyerek kamuoyunun dikkatini Yeşilay’ın çalışmalarına çekecek. İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın da katılımıyla  gerçekleştirilecek olan Sağlıklı Adımlar Yürüyüşü yürüyüşçülerin etkinlik alanını ziyaretiyle sona erecek.

Yeşilay yeşil sahalarda
Yeşilay Haftası nedeniyle Süper Lig’de oynanacak maçlarda pankartlar açılacak, teatral gösteriler yapılacak. Gaziantep, Manisa,  Bursa, Ankara, Trabzon ve İstanbul’da oynanacak olan maçlarda Beşiktaş’tan Kasımpaşa Spora kadar bir çok takım taşıyacakları dövizlerle sporseverlerin dikkatini bağımlılıklara çekecekler.

Zümrüdüanka Ödülleri
Yeşilay “bağımlılıklardan uzak, sağlıklı yaşamı” misyon edinen, söz ve eylemleriyle bu mücadeleye destek veren kişi, kurum ve kuruluşları Zümrüdüanka Ödülü ile ödüllendiriyor. Geçen sene ilki gerçekleştirilen ödül töreni bu yıl itibariyle Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve Cumhurbaşkanının bizzat katılımıyla gerçekleşecek. Kültür sanat dünyasından spora, akademiden siyasete, medyadan sosyal sorumluluk projelerine kadar toplam 7 dalda 22 kişi ve kuruma “En Yeşilaycı” unvanıyla bu özel gecede ödülleri takdim edilecek.

Yeşilay Haftası Mustafa Sandal Konseri
7 Mart’ta Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek olan Mustafa Sandal Konseri ile coşkulu bir Yeşilay Haftası finali yapılacak. Ücretsiz yapılacak konsere tüm halkımız davetli.