Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Mavi Kırlangıç’ın sıkı dostları tatilde hiç sıkılmaz

Mavi Kırlangıç’ın sıkı dostları tatilde hiç sıkılmaz

İlk sayısı 1969 yılında yayınlanan Türkiye'nin en eski çocuk dergisi Mavi Kırlangıç eğlence dolu içeriği ve sürpriz hediyeleriyle yaz tatilinde çocukların en yakın dostu.

İlk sayısı Ocak 1969'da çıkan ve 180 sayı yayımlanan "Öğrenci ve Çocuk Gazetesi Mavi Kırlangıç", 2017 yılında dergi olarak yeniden okuyucularıyla tekrar buluşmuştu. 221.sayısına ulaşan, meraklıların, kâşiflerin, mucitlerin, yerinde duramayanların dergisi Mavi Kırlangıç eğlence dolu içeriği ve sürpriz hediyeleriyle çocuklar tarafından yoğun ilgi görüyor. Sağlıklı yaşamı, sporu, kültürü, değerleri ve zararlı alışkanlıklardan korunmayı anlatan bir kimliğe sahip olan Mavi Kırlangıç dergisi, Yeşilay tarafından çocukların gelişimine destek vermek amacıyla yayımlanıyor.

Çocukların zihinsel gelişimine katkıda bulunuyor

Türkiye'nin en eski çocuk dergilerinden biri olan Mavi Kırlangıç'ın tüm içerikleri Yeşilay uzmanları tarafından yaşam becerilerine yönelik oluşturulan kazanım listelerine göre hazırlanıyor. Hedef kitle yaş grubu 6-10 olan dergi, çocuklarda yaş gruplarına yönelik olarak zararlı alışkanlıklar ve sağlıklı yaşam hakkında bilgilendirici, farkındalık oluşturucu, korunma bilgi ve becerilerini geliştirici, yaşam becerileri kazandırıcı, büyüme ve gelişme açısından son derece önemli olan ince motor gelişimlerine katkı sunacak içeriğe sahip. El becerilerini geliştirmeye yönelik içeriğe/oyunlara da sahip olan dergide çocukların zihinsel gelişimlerine katkı sunulması hedefleniyor.

İçerikler pedagog eşliğinde hazırlanıyor

"Yeşilcan", "Efe ve Ece" karakterleri üzerinden oluşturulan Mavi Kırlangıç dergisi, Türk kültür ve etiklerini taşıyan, çocukları bu yönde bilgilendiren bir yayın. Tüm içerikleri pedagog eşliğinde, doğru ve güvenilir kaynaklardan oluşan dergiyle çocuklar oyunlarla, maceralarla, eğlenceli hikâyelerle hem eğlenip hem de sağlıklı yaşam, kültür ve tarihi bilgileri öğreniyorlar. Sürpriz hediyeleriyle Mavi Kırlangıç çocuk dergisine Türkiye genelinde tüm bayilerden ulaşılabiliyor.

Her ay "bir değer, bir kazanım"

Mavi Kırlangıç her ay yaşam becerilerinin kazanılmasına yönelik kazanımlardan yola çıkarak Bilim Dünyası, Tarih Sokağı, Doğa ve Çevremiz, Hayat Bilgisi, Önce Sağlık, Müzik Kutusu, Dünya Çocukları, Az Gittik Uz Gittik, Botanik Bahçesi konularıyla çocukları eğlence ve bilgi dolu bir dünyaya davet ediyor. Temmuz sayısında "En Güzel Arkadaşım: Kitaplar" konusuyla yayınlanan dergide çocuklar "Kitap Okumak Mutluluk Veriyor" diyecek.

"Sokak Oyunları" hayat buluyor

Mavi Kırlangıç'ta her ay çocukların gelişimlerine olumlu katkılara yapacak sürpriz hediyeleri de yer alıyor. Temmuz sayısında büyüklerin çocukluklarını doyasıya yaşadığı, unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunlarının yer aldığı Sokak Oyunları kitabı dergiyle birlikte hediye veriliyor. Yaz tatilinde çocukların yoğun bilgisayar, tablet kullanması çocuklarda olumsuz zihinsel ve fiziksel etkiler bırakabiliyor. Arkadaşlarıyla da vakit geçiremeyen çocuklar, ailelerin de tatil olduğu için müsaade ettikleri teknolojik araçlarda ihtiyacın ve belirli sürenin dışında yoğun vakit geçiriyor. Yeşilay da evde, parkta çocukların arkadaşlarıyla verimli vakit geçirmesi için Sokak Oyunları kitabını hazırladı. Kitap unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunlarını bir araya getirerek çocuklar, arkadaşları ve ebeveynler için keyifli ve verimli vakit geçirmenin yöntemlerini sunuyor. Yanı sıra bilgi kartları, renkli yapıştırmalar ve çocukların kendi elleriyle yapacağı şapka da bu ay hediyelerin arasında.