Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Mavi Kırlangıç Karikatür Atölyeleri Diyarbakır ve Bursa’da Çocuklarla Buluştu

Mavi Kırlangıç Karikatür Atölyeleri Diyarbakır ve Bursa’da Çocuklarla Buluştu

Karikatürist Raşit Yakalı tarafından Mavi Kırlangıç okurları için düzenlenen karikatür atölyesi etkinlikleri Türkiye’yi dolaşmaya devam ediyor.

Yeşilay’ın 1969 yılında “Öğrenci ve Çocuk Gazetesi Mavi Kırlangıç” olarak yayınladığı, 2017’de ise dergi formatında yeniden çocuklarla buluşturduğu Mavi Kırlangıç’ın 50’nci yaş kutlamaları devam ediyor.

Kutlamalar kapsamında 5 Ekim'de Diyarbakır'da, 26 Ekim'de ise Bursa'da atölyeler düzenlendi. Karikatürcüler Derneği Başkanı, usta karikatürcü Raşit Yakalı rehberliğinde bir araya gelen çocuklar birbirinden renkli ve güzel çizimler yaptılar.

Mavi Kırlangıç Karikatür Atölyeleri'nin sonuncusu Kasım ayında İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Her ay “bir değer, bir kazanım”
Mavi Kırlangıç her ay dolu dolu bir içerikle yayınlanıyor. Bilim Dünyası, Tarih Sokağı, Doğa ve Çevremiz, Hayat Bilgisi, Önce Sağlık gibi konu başlıkları, her sayıda birbirinden ilginç içeriklerle hazırlanıyor. Derginin Kasım ayında yayınlanan 237’inci  sayısında “Kendimin ve Başkalarının Hakkını Koruyorum” konusuna yer verildi. “Önce Sağlık” köşesinde kuru yemişler ve kuru meyvelerin faydalarına değinilirken, “Hayat Bilgisi” başlığı altında hak ve haksızlık kavramları ile haksızlıkla başa çıkma yöntemleri çocuklara anlatıldı. Yeşilcan ise yine birbirinden eğlenceli maceraları ve Sokak Oyunları ile okurlarıyla buluştu.

Mavi Kırlangıç’ın 4-6 yaş dönemine hitap eden Yavru Kırlangıç isimli bir de eki bulunuyor. Mavi Kırlangıç çocuk dergisine Türkiye genelinde gazete bayilerinden ve online olarak satın almak için www.yesilaymarket.com üzerinden erişilebiliyor.