Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Mardin Şubesinden din görevlilerine Yeşilay semineri

Mardin Şubesinden din görevlilerine Yeşilay semineri

Kızıltepe ilçe müftüsü Masum Taşçı’nın daveti üzerine Kızıltepe Din görevlilerine Yeşilay’ın hedefleri, amaçları ve çalışmaları hakkında Yeşilay Mardin Şubesi Lütfü Günlüoğlu tarafından seminer verildi.

İlçe Müftüsü Masum Taşçı, toplantının açılış konuşmasında, Yeşilay’ın önemine değinerek, zararlı alışkanlıkların özellikle gençler arasında her geçen gün yayılma tehlikesi gösterdiğini, din görevlilerinin de bu mücadelede aktif rol almalarının önemli olduğunu ve bu açıdan Yeşilay’ın yanında olunması gerektiğini, belirtti.

Yeşilay Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu ise toplantıda Kızıltepe din görevlilerine ve personeline yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi: “Yeşilay Türkiye’nin hatta dünyanın köklü bir sivil toplum kuruluşudur. Kurulduğu tarihten beri ülkemizin her köşesine ulaşmış, sağlıklı bir gelecek için gayret göstermiştir.  Yeşilay aynı zamanda koruyucu hekimlik görevi üstlenen bir sağlık kurumudur, bu ulvi görevi uzun bir süredir yürütmektedir. Özellikle bu alanda, yani çok yaygın olan sigara, alkol, kumar, uyuşturucu madde ve teknoloji bağımlıkları konusunda din görevlilerinin de ciddi sorumlulukları var, her din görevlisinin bu konuya hassasiyetle yaklaşması gerekir”.

Toplantı ilçe müftüsünün teşekkürü, dilek ve temennilerle son buldu.