Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Mardin'de Yeşilay Çoşkusu

Mardin'de Yeşilay Çoşkusu

Yeşilay Mardin Şubesi tarafından düzenlenen Yeşilay Dayanışma Haftası programına, Yeşilay Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu, Gençlik Spor İl Müdürü Hadi Çomaktekin, Psikiyatri Uzmanı Dr. Seyfullah Tekin, kurum ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Her yıl 1-7 Mart tarihlerinde kutlanan "Yeşilay Haftası" bu yıl da Mardin'de hafta boyunca düzenlenen değişik etkinliklerle kutlandı. Etkinlikler, Yeşilay Mardin Şubesi tarafından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü kapalı spor salonunda düzenlenen kapanış programıyla son buldu.

Yeşilay Mardin Şubesi tarafından düzenlenen Yeşilay Dayanışma Haftası programına, Yeşilay Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu, Gençlik Spor İl Müdürü Hadi Çomaktekin, Psikiyatri Uzmanı Doktor Seyfullah Tekin, kurum ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın ilk bölümünde şehir stadyumunda yapılan kortej yürüyüşünün ardından Gençlik Spor İl Müdürü Hadi Çomaktekin tarafından katılımcılara çeşitli egzersizler yaptırılarak, sporun önemine dikkat çekildi. Sigara ve alkolün zararlarını anlatan sergi gezildikten sonra açılış konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen Yeşilay Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu, "Gençleri zararlı alışkanlıklara iten birçok sebep görüyoruz. Başkalarını taklit etme, merak, özenti, gibi aklınıza gelebilecek her türlü sebep gençlerimizi etkileyebiliyor" dedi.

İnsanlığı zararlı alışkanlıklarla zaafa uğratmayı hedefleyen bütün şer odaklarıyla yılmadan mücadeleye devam edeceklerini söyleyen Günlüoğlu konuşmasına şu şekilde devam etti: "Bütün zorluklarına rağmen gençliğimizi aydınlık yarınlara taşıma azmimizi kaybetmeyeceğiz. Geleceğe umutla bakan ve sorunlarına çözüm üretebilen dinamik gençlerin yetişmesi için her türlü zemini hazırlayacağız."

Programın sonunda, programa konuşmacı olarak katılan psikiyatri uzmanı Doktor Seyfullah Tekin'e plaket takdimi yaptıktan sonra, "Ben Yeşilay" adlı şiiri hazırlayarak katılımcılara okuyan küçük Yeşilaycı Nida Kumaç'a satranç takımı ve madalya verildi, çocuklara da kalem boyama kitabı ve Yeşilay armalı balonlar hediye edildi.