Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Madde bağımlısı gençler hayata geri dönecek

Madde bağımlısı gençler hayata geri dönecek

Yeşilay ve İŞKUR arasında imzalanan protokol ile madde bağımlılığı tedavisi görmüş gençler, hem hayata kazandırılacak hem de meslek sahibi olacak.

Yeşilay ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), madde bağımlısı gençleri tedavi sonrası topluma yeniden kazandırmak amacıyla işbirliğine gitti. Bağımlıları hayata bağlayacak protokol, Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. M. Akif Seylan ve İŞKUR Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı tarafından imzalandı. Protokol ile madde bağımlısı gençler, hem sosyal hayata kazandırılacak hem de meslek sahibi olacak.

Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. M. Akif Seylan, İŞKUR işbirliğiyle madde bağımlılığından kurtulan birçok kişinin sosyal entegrasyonuna ve meslek sahibi olmalarına yardımcı olacaklarını belirtti. Madde bağımlılarının tıbbi tedavi sonrası terapi ve sosyal hayata katılımlarını sağlayacak unsurların eksikliğinden yola çıkarak Yeşilay Danışmanlık Merkezi'ni (YEDAM) hayata geçirdiklerini belirten Seylan, "YEDAM'a başvuranlara hem psikolojik destek sağlayacağız hem de onların sosyal hayata katılmalarına yardımcı olacağız. Buradaki en önemli partnerimiz İŞKUR olacak. İŞKUR, tedavi ve terapi görenlerin kendi hayatlarını sürdürme ve toplumda aktif hale gelmeleri için onlara mesleki yeterlilik kazandıracak" diye konuştu.

İŞKUR Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı ise birçok kurumla işbirliğine gittiklerini belirterek, "Yeşilay'la olan işbirliğimiz bizi çok heyecanlandırıyor" dedi. Genel Müdür Yazıcı şunları kaydetti: "Bu protokol ile YEDAM kapsamında gençlerimize meslek edindirme eğitimleri vererek ve iş kapılarını açarak onlara umut ışığı olacağız. Nitekim dezavantajlı gençlerin en büyük korkusu tıbbi tedavi gördükten sonra acaba bir mesleğim olur mu düşüncesi. Protokolümüz bu noktada daha da anlamlı işlerimiz için bir kıvılcım olacak."

Protokol kapsamında yapılacaklar
İŞKUR ile Yeşilay iş ve meslek danışmanlarının bağımlılıklar ile ilgili bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesine yönelik yerinde ve uzaktan eğitim programı uygulayacak.  Yeşilay Danışmanlık Merkezleri'nde (YEDAM) İŞKUR da yer alacak. Merkezlere gelen bağımlıların işe yerleştirilmesine yönelik çalışmalar yürütülecek.