Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Haluk Piyes sunuyor, gençler kıyasıya yarışıyor

Haluk Piyes sunuyor, gençler kıyasıya yarışıyor

Her hafta Perşembe ve Cumartesi günleri "Savunuyorum" programı TRT Okul’da seyircisiyle buluşuyor.

Yeşilay ve TRT Okul işbirliği ile 28 Mayıs Perşembe günü itibariyle "Savunuyorum" programı başlıyor. Liseler arası münazara yarışması ile ekrana gelecek olan "Savunuyorum" programında öğrenciler bağımlılıklar alanında belirlenen başlıklarda kıyasıya yarışacak.

Ağustos ayında Yeşilay ve TRT arasında sorumlu medyacılığa örnek olması, bağımlılık konusunda toplumu bilinçlendirme, başta gençlik olmak üzere tüm toplumu tehdit eden her türlü bağımlılığı önleme adına sorumlu davranmayı öngören bir protokole imza atılmıştı. Protokol kapsamında TRT Okul ekranlarında gençleri bağımlılıklar konusunda konuşturabilecek, gençlerin farkındalıklarını arttıracak ve de konu savunması yapabilecek münazara yarışması düzenlenmesine karar verildi. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen 26 okul arasında münazara konularının dağılımı ve okulların eşleşmesi için kura çekimi yapıldı ve kurada çıkan okullar "Savunuyorum" programında konularını münazara etmeye hak kazandı. Sunuculuğunu Haluk Piyes’in yaptığı program ise 28 Mayıs Perşembe günü TRT Okul ekranlarında seyircisiyle buluşuyor.

"Sevgi, ilgi, bilgi eksikliği bağımlılığa sebep oluyor"
Çok genç yaşlarda madde bağımlılığı ve şiddet karşıtı çalışmalar yapmaya başlayan ve Sosyal Danışman unvanına sahip aktör Haluk Piyes TRT Okul’da programın sunuculuğunu üstlenerek, gençlerin bağımlılıkla mücadelesine destek verdi.  Gençlerin vakitlerinin spor, sanat gibi alanlarla doldurmaması ve ailelerin de sevgi, ilgi ve doğru bilgiyle çocuklara yaklaşmaması neticesinde gençlerde madde bağımlılığı ve şiddetin artabileceğini belirten Piyes, gençleri hem bilgilendirecek hem de yeteneklerini geliştirecek bu programda yer almaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.
Liselerarası düzenlenen yarışmada gençler konularının savunmasını yaparken kıyasıya yarışıyor. Her Perşembe saat 21.15, Cumartesi günleri de saat 10.00’da TRT Okul’da ekrana gelecek olan "Savunuyorum" programında başlıkların bir kaçı ise şu şekilde: "Çevre zararlı alışkanlıkların oluşmasında etkilidir/değildir. Bağımlılıkların oluşmasında medyanın özellikle dizi ve filmlerin özendirici etkisi vardır/yoktur. Bağımlılıklar özenti ile başlar/merakla başlar. Rol modeller bağımlılığın önlenmesinde etkilidir/etkili değildir."