Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Liderlerine TBM Eğitimi

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Liderlerine TBM Eğitimi

Bağımlılıkla mücadele alanında Türkiye'nin ilk ve tek bağımlılık temelli koruyucu, önleyici eğitim programı TBM, Bakanlıklar ve kamu kurumları ile sağlanan işbirlikleriyle farklı hedef kitlelere yaygınlaşmaya devam ediyor. TBM modülleri bu kez Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Gençlik Merkezlerinde uygulandı. Uzman eğitimciler aracılığıyla Türkiye genelinde 2,5 milyon ergen ve genç yetişkine TBM modülleri aktarılacak.

Yeşilay tarafından geliştirilen ve Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içinde bugüne dek rehberlik öğretmenleri aracılığıyla 13 milyon öğrenci ve 2 milyondan fazla veliye ulaşan Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM), kamu kurum ve kuruluşları üzerinden yetişkin hedef kitleye ve ebeveynlere ulaşmaya devam ediyor. Bugüne dek Milli Savunma Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Türk Kızılayı, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, İŞKUR gibi kurum ve kuruluşlarla TBM ekseninde başarılı eğitim işbirlikleri gerçekleştiren Yeşilay, bu işbirliklerine yenisini ekledi.

Hedef 2,5 milyon genç!

Geçtiğimiz yıllarda Gençlik ve Spor Bakanlığı hedef kitlesine dönük saha ve uygulayıcı eğitimleri düzenleyen Yeşilay, bu kez Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki 162 gençlik lideri, 82 kamp lideri, 163 Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) personeli ve 40 STK personeli olmak üzere toplamda 447 uzmana yönelik eğitimci eğitimi düzenliyor. Bu uzman eğitimciler aracılığıyla Türkiye genelinde 2,5 milyon ergen ve genç yetişkine TBM modülleri aktarılacak.

Eğitimlerin ilk etabı 87 gençlik liderine dönük olarak Ankara'daki Badminton Federasyonunda başladı. 3 gün süren eğitimde gençlik liderlerine tütün, alkol, madde, teknoloji bağımlılıkları ile sağlıklı yaşam modülleri hakkında detaylı bilgiler verildi. Derslerin ardından katılımcılara uygulama yaptırıldı, eğitim sonunda uygulanacak sınavda başarılı olan kişilere başarı belgeleri verildi. Uzmanlar TBM modüllerini 81 ildeki Gençlik Merkezlerinde genç hedef kitleye aktaracak.

İşbirliği kapsamında gençlik liderlerinin eğitimleri 2-3-4 Mayıs'ta ikinci tur olarak devam edecek. KYK personeline yönelik eğitimler ise Temmuz ayında gerçekleştirilecek.