Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Gençler Yeşilay'la Maceraya Atılıyor!

Gençler Yeşilay'la Maceraya Atılıyor!

İstanbul Erdemli Toplum Derneği (ERDEMDER), Yeşilay'ın 2014 Gençlik Mali Destek Programı kapsamında aldığı destekle “Macera Kampı” projesini hayata geçiriyor.

Bağımlılıkla mücadele alanında önleme temelli yenilikçi projelerle yerel ve ulusal çapta iyi uygulama örneklerinin oluşturulmasını amaçlayan Yeşilay, 2014 yılında Gençlik Mali Destek Programını açıklamıştı. Toplamda 11 projenin hibe almaya hak kazandığı bu program kapsamında ERDEMDER de "Macera Kampı" projesini hayata geçirdi.

Projenin temel faaliyeti olan kamp, 7-10 Mayıs tarihlerinde Bağcılar’da yaşayan 40 genci Riva’da buluşturuyor. Gençlerin sportif ve sosyal aktivitelere ilgisini artırmayı hedefleyen kampta tırmanma duvarından okçuluğa, trapezden ATV'ye bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek. Ayrıca, program dâhilinde verilecek seminerlerle gençlerin özellikle teknoloji ve madde bağımlılığı konularındaki bilinç, öz yönetim ve otokontrollerinin geliştirilmesi hedefleniyor.

ERDEMDER, "Macera Kampı" projesiyle, gençleri sporla tanıştırmayı, onlara sporu ve doğayı sevdirmeyi ve böylelikle doğru meşgaleler edinerek kötü alışkanlardan uzak durmalarını sağlamayı amaçlıyor. Buna yönelik olarak kampta gençlere; salıncak, okçuluk, tırmanma duvarı, trapez, kasa yığmaca, dağ bisikleti, ATV safari, alçak ipler, yüksek ipler, futbol, basketbol turnuvaları gibi etkinliklerde yer alma fırsatı sunulacak. 4 gün sürecek kamp eğlendirme fonksiyonunun yanında bilinçlendirme misyonu da üstlenecek. Yeşilay uzmanlarının vereceği teknoloji bağımlılığı ile madde bağımlılığı seminerleri kampçıların yanlış bildiği doğruları düzeltmesine ve doğru bilgiyi birinci elden edinmesine de hizmet edecek. Yeşilay'ın 2014 yılında çağrısı yapılan ilk Mali Destek Programı’na 243 başvuru olmuş, 11 proje desteklenmeye hak kazanmıştı. 2015 yılında ise Genç Yeşilay Mali Destek Programı ve Bağımlılıkla Mücadele Destek Programı açıklandı. Başvuruların devam ettiği bu programlardaki projelere toplam 1 milyon TL’lik mali destekte bulunulacak.