Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Gençler TRT Okul’da bağımlılıkları konuşacak

Gençler TRT Okul’da bağımlılıkları konuşacak

Yeşilay, genç nesillerin bağımlılıklarla mücadele konusunda katılımcı olması için etkinliklerini sürdürüyor.

Yeşilay ve TRT Okul işbirliği ile yılbaşı itibariyle ekranlara harika bir program geliyor. Okullar arası münazara yarışması ile ekrana gelecek olan bu programda öğrenciler bağımlılıklar alanında belirlenen başlıklarda kıyasıya yarışacak.

Ağustos ayında Yeşilay ve TRT arasında sorumlu medyacılığa örnek olması, bağımlılık konusunda toplumu bilinçlendirme, başta gençlik olmak üzere tüm toplumu tehdit eden her türlü bağımlılığı önlemek adına sorumlu davranmayı öngören bir protokole imza atılmıştı. Protokol sonrası yapılan görüşmeler neticesinde TRT Okul ekranlarında gençleri bağımlılıklar konusunda konuşturabilecek, farkındalıklarını arttıracak ve de konu savunması yapabilecek münazara yarışması düzenlenmesine karar verildi. Geçtiğimiz hafta ise İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen 26 okul arasında Münazara konularının dağılımı ve okulların eşleşmesi için kura çekimi yapıldı. Münazara programının sunuculuğunu ise sürpriz bir isim yapıyor. Çok genç yaşlarda madde bağımlılığı ve şiddet karşıtı çalışmalar yapmaya başlayan ve Sosyal Danışman unvanına sahip aktör Haluk Piyes TRT Okul’da programın sunuculuğunu üstlendi. Gençlerin vakitlerinin spor, sanat gibi alanlarla doldurmaması ve ailelerin de sevgi, ilgi ve doğru bilgiyle çocuklara yaklaşmaması neticesinde gençlerde madde bağımlılığı ve şiddetin artabileceğini belirten Piyes, gençleri hem bilgilendirecek hem de yeteneklerini geliştirecek bu programda yer almaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Medyanın sorumluluk sahibi olmasına ve gençleri tuzağına düşüren uyuşturucu maddelere karşı farkındalığın arttırılmasına yönelik böyle bir programı organize ettiklerini ifade eden Yeşilay Genel Müdürü Savaş Yılmaz; “Gençler bu programla hem bağımlılık alanlarında derin bir bilgiye sahip olacaklar hem de akranlarını etkileme fırsatını yakalayacaklar. Eğitimde en önemli bilgi aktarımı akran eğitimi ile gerçekleşmektedir. Münazaranın bir etkileme ve savunma yarışması olması dolayısıyla gençlerin de bağımlılık mücadelemize bu şekilde katkısı büyük olacaktır” şeklinde konuştu.

Kura çekiminin oldukça eğlenceli geçtiği Münazara yarışması yılbaşı itibariyle TRT Okul ekranlarında olacak. Münazara başlıklarının bir kaçı ise şöyle: ”Çevre zararlı alışkanlıkların oluşmasında etkilidir/değildir. Bağımlılıkların oluşmasında medyanın özellikle dizi ve filmlerin özendirici etkisi vardır/yoktur. Bağımlılıklar özenti ile başlar/merakla başlar. Rol modeller bağımlılığın önlenmesinde etkilidir/etkili değildir.”