Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Gençler "Sokaktan Sahaya" dönüyor

Gençler "Sokaktan Sahaya" dönüyor

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Yeşilay'ın desteğiyle "Sokaktan Sahaya" projesi kapsamında gençler kötü alışkanlıklardan korunacak.

2008 Yeni Mahalle Spor Kulübü sahipliğinde, Ayvalık Belediyesi, Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ayvalık Yelken İhtisas Kulübü işbirliğinde gerçekleştirilen, Yeşilay’ın 2015 Mali Destek Programı kapsamında hibe desteği aldığı "Sokaktan Sahaya" projesi hayata geçti. Proje kapsamında gençlerin sigara, alkol ve uyuşturucu madde gibi bağımlılıklardan uzak tutulması hedefleniyor.

Ayvalık ilçesinde spora ve futbola ilgi duyan 80 kız ve erkek çocuğa futbol derslerinin verildiği ve ilçe takımlarının kurulduğu projede, çocukları spora yönlendirmek, ilçede kültürel ve sportif çalışmaları geliştirmek amaçlanıyor. Gençler arasında dayanışmayı güçlendirmek amacıyla Yelkencilik eğitimlerinin de verileceği proje kapsamında eğitimler uygulamalı olarak yapılacak ve gençlerin kişisel ve sosyal gelişimleri desteklenecek.

Spor Kulübü açıldı
Yeşilay hibe desteği ve danışmanlığıyla, Yeni Mahalle Spor Kulübü sahipliğinde Ayvalık Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yelkencilik Kulübü derneği işbirliğinde yürütülen "Sokaktan Sahaya" projesi kapsamında spor kulübü açıldı. Açılışa Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Ayvalık Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Cem Hamzaoğlu, Yeşilay yetkililerinden Engin Sevinç, Proje Koordinatörleri Müge Kubilay, Arzu Atam, Balıkesir Amatör Spor Kulüpler Federasyonu Edremit Körfez Temsilcisi Cemal Erhanoğlu, Ayvalık Belediye Meclis Üyeleri, Yeni Mahalle Spor Kulübü Başkanı Necdet Mansız, Ayvalık Yelken İhtisas Kulübü yöneticileri, ilçedeki birçok okulun müdürü, öğretmenler, genç sporcular ve çok sayıda sporsever katıldı.

Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen mahalle genelindeki çocukların farklı bölgelerden geldikleri için aralarında uyum sorunlarının olduğunu ama projeyle bu durumu aştıklarını belirtti. Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ise " Elbirliğiyle bu güzel projeyi hayat geçirdik. Bu proje kapsamında spor ve sanatla gençlerimizin gelişimlerine katkı sağlayacağız, gençler arasında dayanışma, birlik ve beraberliği güçlendireceğiz." dedi.

Konuşmaların ardından projeye katkı sağlayanlara isimlerinin yazılı olduğu Yeni Mahallespor Kulübü forması hediye edildi.