Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Gençler Heybeliada'da kamp yaptı

Gençler Heybeliada'da kamp yaptı

Bağımlılıklara karşı alternatif bir yaşam tarzı oluşturmaya çalışan Yeşilay, Heybeliada'da üniversiteli gönüllülerin katıldığı bir gençlik kampı düzenledi.

Gençleri bağımlılıktan uzak tutup, sağlıklı yaşamı misyon edinmelerini vizyonunun bir parçası sayan Yeşilay, Türkiye’nin dört bir yanından gelen üniversitelilerin katıldığı bir kamp gerçekleştirdi. Gençlerin sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle dolu bir hafta geçirdiği kampta, ayrıca öğrencilere bağımlılıklarla mücadelede öncü, yol gösterici olma konusunda eğitimler verildi. İki devrede gerçekleşen, Kızılay'ın Heybeliada Gençlik Kamp alanında gerçekleşen kampa çeşitli il ve üniversiteden 200 genç katıldı. Kamp boyunca doğa sporları yapma imkânı bulan gençler; drama, proje, müzik, halk oyunları gibi derslere katılarak sosyal ve kültürel yönden birikimlerine katkı sağladı. Bu sayede tanışma ve kaynaşma fırsatı da bulan Genç Yeşilaycılar, edindikleri bilgi ve enerjiyle, Yeşilay’ı anlatma motivasyonuyla memleketlerine ve okullarına döndü.

Gençlere yaşam becerileri kazandırmayı, onlara boş vakitlerini doğru değerlendirme yönünde yol göstermeyi ve daha çok Genç Yeşilay gönüllüsü yetiştirmeyi hedefleyen kamplar, gençleri doğayla ve sağlıklı yaşamla buluşturmaya devam edecek.