Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Gençler, bağımlılıklar için zirve yaptı

Gençler, bağımlılıklar için zirve yaptı

Genç Yeşilay, Sivil Yaşam Derneği ( SİYAMDER) ile birlikte Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Gençlik Zirvesi düzenledi. "Bağımlılığa Karşı Genç İrade" sloganıyla 2 gün boyunca Türkiye’nin dört bir yanından gelen gençler, bağımlılıkla mücadele çalışmaları üzerine çeşitli bildiriler sundu. Gençler, zirve sonunda açıkladıkları deklarasyonla akranlarını birlikte mücadeleye davet ederek bağımlılıkla mücadelede genç iradenin önemine vurgu yaptı. Yönetimleri ise her türlü bağımlılıklara karşı önleyici politikalar üretmeye davet etti.

Genç Yeşilay ve SİYAMDER 19-20 Mayıs'ta Miracle Otel'de gençlik zirvesi düzenledi. Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Gençlik Zirvesi'nde, Türkiye’nin dört bir yanından yaklaşık 300 genç, karar alıcıların gençlerle buluşmasına, sivil toplum kuruluşlarının (STK) gençlik komisyonlarının daha da güçlenmesi gerektiğine, gençlerin çalışmalarına destek olacak ve kendilerini temsil edebilecek organizasyonlarda yer almalarına olanak sağlanması gerektiğine dair bildiriler sundu. Katılımcılar, ilgi alanlarına göre gençlik beyannamesi oluşturmalarına fırsat tanıyacak bölünmüş oturumlarına katılarak bağımlılıkla mücadeleye karşı bir kez daha dikkat çekti. SİYAMDER Başkanı Enes Efendioğlu ve diğer katılımcı gençler kendilerine böylesi bir zirve yapılması adına destek verdiği için Yeşilay'a teşekkür etti.

"Akranlarımız bağımlılıkla mücadelede inisiyatif almalı"
Türkiye'deki gençlerin ve gençlik STK’larının gençlik katılımını artırmak, aktif ve bağımlılıklardan uzak, sağlıklı nesiller yetişmesine aracılık etmek amacıyla düzenlenen program "Bağımlılığa Karşı Genç İrade" sloganıyla gerçekleştirildi. Zirvede, Spor Yoluyla Gençlik Katılım, Gençlik STK’ları ve Katılım, Sosyal Medya ve Gençlik, Sivil Toplumda Akran Eğitimi, Gençlik Mobilizasyonu ve Gençlik Çalışmalarında Kanıta Dayalı Uygulamalar başlıklarında oturumlara katılan gençler, oturum sonunda yayınladıkları ortak bildiriyle, bağımlılıkla mücadeleyi sorumluluk olarak gören akranlarını bu konuda bilinçlendirebilmek için inisiyatif almaya davet etti. Bildiride, gençler gençlik STK'larını bağımlılıkla mücadele alanında etkin ve bilimsel temelli çalışmalar yapmaya, risk grubundaki gençlere yönelik spor, sanat ve kültürel faaliyetlerini yapabilecekleri etkinlik imkânlarını arttıracak projeler üretmeye, ortak stratejiler geliştirerek gençliğin bilinç düzeyini artırmaya davet etti. Gençler ayrıca karar alıcılar ve yönetimleri de medya okuryazarlığı ve sağlıklı internet bilhassa gençlerin yoğun olarak kullandığı sosyal medya kullanımı konusunda eğitim imkânlarını arttırmaya, problemli internet kullanımını önleme amacı güden sivil toplum kuruluşlarını destekleyici politikalar üretmeye, gençlerin bu şekilde sivil inisiyatiflerle düzenleyeceği eğitim ve programlarının çıktılarını takip ederek politikalar geliştirmeye, spor olanaklarının artırılmasına, bilimsel temellendirilmesi yapılmış farklı projelere destek ve yer vermeye davet etti.

"Genç Yeşilay, akranlarını bilgilendirerek eğitici misyonunu üstleniyor"
Zirvede konuşan Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman, “bağımlılık yapıcı maddelerin ve bağımlılık üreticilerinin hedefi gençlerdir” dedi. Genç Yeşilay’ın bağımlılıkla mücadelede eğitici misyonu bulunan bir marka haline dönüştüğünü belirten Karaman, "Genç Yeşilay ekibimiz gençlere grup aidiyeti hissettirebilecek, grup içindekilerini iyiye, güzele yönlendirebilecek bir marka. Genç bir ekip olan SİYAMDER ve Genç Yeşilay’ımız da Gençlik Haftasında ülkemizin dört bir yanından gençleri bir araya getirerek Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Gençlik Zirvesi’ni gerçekleştirdi. Zirvede emeği geçen, zirveye katılan, arkadaşlarının bağımlılıklara bulaşmaması için politikalar geliştiren, saha faaliyetleri yapan, üniversitelerde teşkilatlanan tüm fedakâr gençlerimizi takdir ediyorum." diyerek konuşmasını bitirdi.

Dokümanlar

TÜRKİYE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE GENÇLİK ZİRVESİ BASIN BİLDİRİSİ

pdf
İNDİR