Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
GENÇ YEŞİLAYCILARDAN "MÜCADELENİN BAŞKA YOLU VAR"

GENÇ YEŞİLAYCILARDAN "MÜCADELENİN BAŞKA YOLU VAR"

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi (FSMVÜ) Genç Yeşilay Kulübü öğrencilerinin hazırladığı, Yeşilay'ın "Genç Yeşilay Mali Destek Programı" tarafından da hibe desteği gören "Mücadelenin Başka Yolu Var" projesi kapsamında seminerlere başlandı.

Akranlarını bağımlılığa karşı bilinçlendirerek, uluslararası alanda faaliyet ve işbirliği yapmayı amaçlayan FSM Vakıf Üniversitesi Genç Yeşilay Kulübü öğrencileri "Mücadelenin Başka Yolu Var" projesi kapsamında İtalya'da faaliyet gösteren ve rehabilite merkeziSan Patrignano tarafından düzenlenen uluslararası önleme projesi "wefree" etkinliğine katılmıştı. Bu etkinlik sonrası yurda dönen Genç Yeşilaycılar ilkini Zeytinburnu'nda düzenledikleri seminerlere start verdi.

İtalya örneğini inceleyen öğrenciler Türkiye'deki ilk saha çalışmasını Zeytinburnu 100. Yıl Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde 2 gün sürecek etkinliklerle yaptı. Alanında uzman isimlerin verdiği seminerlerle bağımlılığa karşı farkındalık kazanan lise öğrencileri t-shirt boyama, ebru gibi çeşitli aktivitelerle de eğlenceli saatler geçirdi.

Saha çalışmasının ilk gününde Genç Yeşilay Koordinatörü İsmail Memiş'in Yeşilay'ı anlattığı sunumun ardından FSMVÜ Psikoloji Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Itır Tarı Cömert,bağımlılık üzerine bir seminer verdi. Ardından FSMVÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri eşliğinde lise öğrencileri ebru yaptı, t-shirt boyadı. Etkinliklerin ikinci günüde ise FSMVÜ Kariyer, Girişimcilik ve Mesleki Test Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ahmet Avcı "Beden Dili Ve Etkili İletişim", Psikolog Sümeyra Şahin "Hobi Edinmenin Faydaları" hakkında konuştu. Saha çalışmaları iseaynı etkinliklerle devam etti.