Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Gaziantep’te rehber öğretmenlere bağımlılıkla mücadele eğitimi

Gaziantep’te rehber öğretmenlere bağımlılıkla mücadele eğitimi

Gaziantep’te bağımlılık yapan madde ve davranışlarla ilgili olarak rehber öğretmenlere bilgilendirme eğitimi verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Yeşilay arasında gerçekleştirilen protokol gereği okullarda çalışan tüm rehber öğretmenlere yönelik düzenlenen Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) kapsamında Gaziantep'te rehber öğretmenlere eğitim verildi.

Eğitim, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Yeşilay Gaziantep Şubesi tarafından Şahinbey ilçesi Mahmut Hümayun Özhelvacı Ortaokulunda yapıldı.

275 rehber öğretmenin katıldığı eğitimle bağımlılık yapan madde ve davranışlarla ilgili olarak rehber öğretmenlere bilgilendirme gerçekleştirildi. Eğitim sonrasında rehber öğretmenler kendi okullarında bu eğitimi diğer öğretmenlere, velilere ve çalışanlarına aktaracak.

Eğitim ile ilgili bilgi veren Yeşilay Gaziantep Şube Başkanı Fatih Tamer, bağımlılıkla mücadelenin tek bir içerikle toplu halde yürütülmesinin önemli bir katkı sağlayacağını söyledi.

Tamer, “Rehber öğretmenlerimiz bu konuyu rutin bir mesele gibi algılamanın ötesinde vicdani bir sorumluluk olarak ele almalıdır. Çocuklarımızın ve gençlerimizin hayatını koruyamazsak akademik başarıları için uğraşmamızın hiçbir anlamı olmayacaktır. Önce hayatta kalarak, sağlıklı bir birey olarak yaşamlarını sürdürmelerini sağlarsak diğer konularda da çabalarımızı artırabiliriz.” dedi.