Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Gaziantep, madde bağımlılığıyla mücadele ediyor

Gaziantep, madde bağımlılığıyla mücadele ediyor

Yeşilay Cemiyeti, bağımlılıktan kurtulmaya ve öğrencilerin sosyal yaşama kazandırılmasına yönelik ortaokul ve lise müdürleri için bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Yeşilay'ın Gaziantep şubesi, okul müdürlerine yönelik Şehitkamil Kültür Merkezi'nde (ŞKM) bağımlılıkla mücadele toplantı düzenledi. Toplantıda konuşan Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, okul müdürlerine bağımlılıkla mücadeleyle ilgili önerilerde bulundu. İnsanın kendi yaptığı kötü bir alışkanlığı, öğrencilerden yapmamasını istemenin hiçbir faydası olmayacağını ifade eden Yanmaz, "Öğrencilerin önünde sigara içen öğretmenler derse geç geliyor. Bunu gören öğrencilere "sigara içme" dersen bu doğru ve hakkaniyetli olmaz. Yaptığımız bir şeyi yapma dememeliyiz." dedi.

Öğrencilerinizi sosyal medyada takip edin
Günümüzde bağımlılık türlerinin arttığını ve özellikle internet bağımlılığın ciddi bir rahatsızlık olduğunu vurgulayan Yanmaz, öğretmenlerin sosyal medyadan öğrencilerini takip etmelerini ve gerekli uyarıyı ve yönlendirmeyi yapmaları gerektiğini söyledi.

Bağımlılıkla mücadelede veli ziyaretleri başlattık
Madde bağımlılığında kurtulmak için 16 dersliğin üstünde olan okullarda halk oyunları ekiplerinin kurulması gerektiğini ifade eden Yanmaz, Öğrencilerimizi daha iyi tanıma ve öz güvenlerini kazanmaları adına veli ziyaretlerimizi başlattık. Sorunların neler olduğunu bulmak için 27 sorulu bir anket çalışması yapıyoruz." Yeşilay Cemiyeti Gaziantep Şube Başkanı Fatih Tamer de insanı köleleştiren kötülüklerle mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi.