Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Esnaflar Yeşilay’ın sağlık elçisi oluyor

Esnaflar Yeşilay’ın sağlık elçisi oluyor

Yeşilay, bağımlılıklarla mücadelede toplumun tüm kesimleriyle el ele verdiği yeni bir projeyi hayata geçirdi. Mahalle esnafına eğitimler veren Yeşilay, bağımlılıkların önlenmesine destek olmak üzere Yeşilay’ın Sağlık Elçileri projesini başlattı.

İlk adımda İstanbul Bağcılar ve Başakşehir’de hayata geçirilen proje için, çocuk ve gençlerin çoğunlukla ilişkide olduğu meslek grupları belirlendi. Bu meslek grupları üzerinden toplumsal duyarlılığın sokaktan mahalleye, mahalleden ilçe ve il merkezlerine kadar gönüllü esnaf üzerinden yaygınlaşması amaçlandı. Esnafın mahalledeki saygın rolünden destek alınarak, toplumun bağımlılıkla mücadelesine aktif olarak katılımları hedeflendi.  

Yeşilay’ın Sağlık Elçileri projesine dahil olan esnafın bilgi düzeyinin artırılması amacıyla eğitimler verildi ve bu konuda ortak söylem geliştirmeleri sağlandı.

Tedavi görmek isteyenleri YEDAM’a yönlendiriyorlar

Proje kapsamında kuaför, güzellik salonu, kafeterya, internet cafe, büfe, kahvehane, giyim mağazası, kırtasiye, eczane olmak üzere 9 meslek dalı seçildi. Bu mesleklerden projeye gönüllü olarak katılan esnafın, bulundukları bölgedeki metruk binaları, alkol kullanılan izbe yerleri ve atıl halde bulunan parkları 153 Beyaz Masa’ya bildirilmeleri sağlandı. Yeşilay Sağlık Elçilerinin, ayrıca, mahallelerinde alkol ve uyuşturucu kullanan birey veya yakınlarını destek almak üzere muhtarlıklara, tedavi görmek isteyenleri de YEDAM’a yönlendirmeleri istendi.

Projeye katılan gönüllü esnaf, dükkânının girişine, herkesin göreceği şekilde Yeşilay Sağlık Elçisi etiketi astı ve Yeşilay tarafından verilen bilgi kitapçıklarını halka dağıtmaya başladı.

Proje Bağcılar ve Başakşehir’den başlatıldı

Proje kapsamında Bağcılar’da 22, Başakşehir’de 8 muhtara sağlık elçileri projesi kapsamında bilgi verildi. Proje kapsamında bugüne kadar toplam 510 esnaf ziyareti yapıldı. Söz konusu 30 mahallede, hedef grup olan gençlerin yoğun olarak alışveriş yaptıkları esnaf ziyaret edilerek sağlık elçileri belirlendi. Hiçbir bağımlılığı olmayan, Yeşilay’ın hedeflerine yönelik duyarlılığa sahip ve sağlık elçisi olma kriterlerini yerine getiren 220 esnaf projeye dahil edildi.