Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Dünya, uyuşturucu sorununu İstanbul’da tartışacak

Dünya, uyuşturucu sorununu İstanbul’da tartışacak

Yeşilay, ‘Uluslararası Uyuşturucu Politikaları ve Halk Sağlığı Sempozyumu” ile İstanbul’da dünyanın en büyük uyuşturucu sempozyumunu düzenliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dünya Sağlık Örgütü Başkanı Dr. Margaret Chan teşrifiyle gerçekleşecek sempozyum, yaklaşık 50 ülkeden 1000 katılımcıyı bir araya getirecek.

BM Uyuşturucu ve Suç Ofisi’nin geçen Haziran açıkladığı rapora göre dünyada 243 milyon insan uyuşturucu kullanıyor. Birçok ülkeye göre düşük olsa da uyuşturucu bağımlılarının oranı Türkiye’de de artıyor. Örneğin 2005 senesinde uyuşturucudan gözaltına alınıp tutuklananların sayısı 4 bin 125 iken, 2013’te bu rakam 25 binin üzerine çıktı. Kurulduğu günden bu yana uyuşturucuya karşı savaşında hız kesmeyen kadim kuruluş Türkiye Yeşilay Cemiyeti, mücadele stratejilerinin üst düzey otoritelerce tartışılması ve probleme küresel ölçekte çözümler üretilmesi amacıyla 29 Eylül - 1 Ekim 2014 tarihleri arasında İstanbul’da ‘Uluslararası Uyuşturucu Politikaları ve Halk Sağlığı Sempozyumu’ düzenliyor.

Sempozyum boyunca, uluslararası sahada uyuşturucu politikalarında etkin teşkilatlar ve sivil toplum kuruluşları konuyu küresel çerçevede ele alıp başarıya ulaşmış uygulamaları paylaşacak. Toplantılarda uyuşturucu madde kullanımının kriminal bir olgu değil, bir halk sağlığı sorunu olarak ele alınması, bu alanda bilimsel temelli ve kanıta dayalı halk sağlığı politikalarının geliştirilmesi hedefleniyor.

Sempozyum, Dünya Sağlık Örgütü, Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi (UNODC), Avrupa Birliği Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (EMCDDA), Avrupa Konseyi Pompidou Grubu gibi uluslararası seviyede 20’den fazla teşkilatı bir araya getirecek. Sağlık Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın da dahil olduğu sempozyumla, konunun ulusal muhatapları arasındaki koordinasyonun güçlendirilmesi planlanıyor.