Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Diyarbakır’da teknoloji bağımlılığı konuşuldu

Diyarbakır’da teknoloji bağımlılığı konuşuldu

Yeşilay Diyarbakır Şubesi ve Dicle Üniversitesi Genç Yeşilay Kulübü teknoloji bağımlılığı üzerine düzenledikleri seminerde Prof. Dr. Tolga Osman Arıcak'ı ağırladı.

Yeşilay Diyarbakır Şubesi ve Dicle Üniversitesi Genç Yeşilay Kulübü tarafından bağımlılıkla mücadele amacıyla düzenlenen seminerde internet bağımlılığına karşı mücadele mesajları verildi. Programda konuşan Prof. Dr. Tolga Osman Arıcak, internetin her alanda etkileyici bir araç olduğunu ancak yanlış kullanım ve bağımlılık nedeniyle tehlikeli sonuçlara yol açtığını dile getirdi. İnternet çağının tüm çağlardan çok farklı özelliklere sahip olduğuna dikkat çeken Arıcak, "İnternetle artık her şeye çok kolay ulaşabiliyoruz. Her alanda önemli. Ama bilinçsiz kullanımı bağımlılığa yol açıyor. Teknolojiyi iyi öğrenmek, aktif ve bilinçli kullanmak mümkün" dedi. Arıcak, seminer katılımcılarına teknoloji bağımlılığını her yönüyle ele alarak yol açtığı etkileri hakkında bilgi verdi.

Programda konuşan Yeşilay Diyarbakır Şube Başkanı Yahya Öger ise Yeşilay'ın sigara, alkol, uyuşturucu bağımlılığı yanına teknoloji bağımlılığını ekleyerek bu alanda önleyici, koruyucu çalışmalar yaptığını belirtti.