Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Diyarbakır Şubesi Yeşilay Haftası kapanış programı düzenledi

Diyarbakır Şubesi Yeşilay Haftası kapanış programı düzenledi

Yeşilay Diyarbakır Şubesi, Yeşilay Haftasının değerlendirme toplantısını düzenledi. Miroğlu Otel'de düzenlenen toplantıya, Yeşilay Diyarbakır Şube Başkanı Yahya Öger, Diyanet-Sen Şube Başkanı Ömer Evsen, Rehber öğretmenler, Dicle Üniversitesi Genç Yeşilay Kulübü üyeleri katıldı.

Yeşilay Diyarbakır Şube Başkanı Yahya Öger, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'de ve dünyada tütün, alkol ve uyuşturucu maddeye başlama yaşının düştüğüne işaret ederek, "Diğer bağımlılıklar gibi teknoloji ve kumar bağımlılığı da kişide, ailede ve toplumda psikolojik, sosyolojik ve ekonomik zararlara yol açmaktadır. Bağımlılık kişinin bedensel, ruhsal ve sosyal hayatını olumsuz etkiler. Toplumun felaketi sayılabilecek bağımlılıkları engellemek ancak iyi bir koruyucu halk sağlığı yaklaşımıyla mümkün olur" dedi.

780 rehber öğretmene eğitim
Öger, Diyarbakır’da Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) kapsamında 780 rehber öğretmene eğitim verildiğini belirterek, rehber öğretmenlerin de okullarda ve halk eğitim merkezlerinde bağımlılık bilgilendirme eğitimlerini verdiğini söyledi.

Toplantıda Yeşilay Haftası etkinlikleri değerlendirildi, gelecek aylarda hangi çalışmaların yapılacağı konusunda fikir alış verişlerinde bulunuldu.