Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Diyarbakır Şubeden “Huzura Vesile Eğitimli Aile” programında TBM eğitimi

Diyarbakır Şubeden “Huzura Vesile Eğitimli Aile” programında TBM eğitimi

Diyarbakır Valiliği koordinasyonunda Kayapınar İlçe Müftülüğü tarafından 'Huzura Vesile Eğitimli Aile' projesi kapsamında 'Türkiye Bağımlılıkları Mücadele Eğitim Programı (TBM)' semineri düzenlendi.

Huzura Vesile, Eğitimli Aile programında Diyarbakır Şube Başkanı Yahya Öger katılımcılara TBM eğitimi verdi. Kayapınar ilçe Müftülüğü toplantı salonunda düzenlenen seminer, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardınan Kayapınar İlçe Müftüsü Sırrı Şık, açılış konuşması yaptı. Diyarbakır Şube Başkanı Yahya Öger de eğitimde bağımlılıklara karşı tüm kesimin birlik olması, bilinçlenmesi ve çevresine karşı uyarıcı olması gerektiğini söyledi.

Yeşilay Diyarbakır Şube Başkanı Yahya Öger, uyuşturucu bağımlılığını, zararlarını ve korunma yöntemlerini anlattığı programda ailelere “benim çocuğum yapmaz demeyin” uyarısında bulundu. Gençler için en büyük tehlikenin de “bir kereden bir şey olmaz” algısı ve merak duygusu olduğunu söyleyen Öger; ailelerin bilinçlenip, aile içi ilişkileri kuvvetlendirip, çocuklarını da doğru bilgilerle donanım sahibi yapmaları gerektiğini belirtti.