Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
YEDAM Antalya açıldı

YEDAM Antalya açıldı

Alkol ve uyuşturucu bağımlılarına ve yakınlarına ücretsiz psiko-sosyal ve rehabilitasyon hizmeti veren YEDAM'ın 6. merkezi Antalya'da açıldı.

Türkiye'de ve dünyada bağımlılıklarla mücadelede öncü ve rol model çalışmaları yürüten, Yeşilay'ın bağımlıları hayata kazandıran merkezi YEDAM'ın 6.'sı yapılan törenle Antalya'nın Kepez ilçesinde hizmete alındı.

Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü ile aralarında Antalya Sağlık İl Müdürü Ünal Hülür'ün de yer aldığı geniş bir protokol açılış töreninde hazır bulundu.

Yeşilay'ın bugüne kadar sahip olduğu mücadele misyonunu ve tecrübesini rehabilitasyon sürecine de yoğunlaştırdığının altını çizen Prof. Dr. Öztürk, "Yeşilay olarak bir asra yaklaşan köklü geçmişimizden aldığımız güç ile toplum sağlığına dönük faaliyetlerimizi çeşitlendirerek tüm bağımlılıklarla mücadelede çözüm ve tedavinin merkezi olma yolunda da emin adımlarla ilerliyoruz. Bu kapsamda alkol ve uyuşturucu bağımlılarına ve yakınlarına ücretsiz psiko-sosyal ve rehabilitasyon hizmeti veren Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) çalışmalarımızın kapsama alanını genişletiyoruz. YEDAM sadece bağımlı gençlerimizin rehabiltasyonu ile sınırlı kalmayarak aileyi de rehabilitasyon sürecine dahil eden, sosyal uyum çalışmalarıyla bağımlıları hem rehabilite edip hem de topluma kazandıran bir yapıya sahip. Bu çerçevede uluslararası alanda da örnek gösterilen bir model olan YEDAM kapsamında yıl içerisinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı desteğiyle ülke çapında 40 yeni merkez daha açacağız.” dedi.

Alkol ve madde bağımlılığının giderek büyüyen bir sorun olduğuna dikkat çeken Antalya Büyüksehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Yeşilay ile bağımlılıkla mücadeleye yönelik yaptığımız protokol kapsamında Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak bu binanın tadilat ve tefrişatını gerçekleştirdik. Bundan onur duyuyoruz," diye konuştu.

Merkezin ihtiyaçlarına da destek olacağını belirten Türel, merkez binasının Kepez Belediyesi tarafından verildiğini belirterek, Başkan Hakan Tütüncü'ye teşekkür etti. Başkan Türel, Türkiye Büyük Millet Meclisi Bağımlılıkla Mücadele Araştırma Komisyonu sözcüsü Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç'in de bu merkezin kurulmasına çok önemli katkıları olduğunun altını çizerek emeği geçenlere teşekkür etti.