Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Bereket Döner Yeşilay'ın İş Yaşamını İyileştirme programına katıldı

Bereket Döner Yeşilay'ın İş Yaşamını İyileştirme programına katıldı

Yeşilay, İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü, İTO ve KALDER işbirliğinde, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle firmalara yönelik İş Yaşamını İyileştirme Programı’nı başlattı. Önemli firmaların yer aldığı bu programa endüstriyel döner üretimi ve restoran zincirleriyle Türkiye’nin dört bir yanında yer alan Bereket Döner dahil oldu.

Yeşilay, iş yaşamında sağlıklı çalışma ortamını oluşturmak, çalışanların motive olmalarına katkıda bulunmak amacıyla İş Yaşamını İyileştirme (İYİ) programını hayata geçirdi. kuruluşların İş Yaşamını İyileştirmede başarılı olabilmesi ve bu başarının sürdürülebilirliğini sağlayabilmesi adına, titizlikle üzerinde durulması gereken unsurların başında yer alan çalışanlara,  kuruluşların çalışanlarına sağladığı çalışma ortamına ve tüm bu ekosistemi içinde barındıran topluma odaklanılan İYİ programına Bereket Döner ailesi de katıldı.

Bereket Döner Genel Müdürlük çalışanlarına yönelik uygulanacak İYİ programının imza töreni Yeşilay Genel Sekreteri Av. Osman Baturhan Dursun ve Bereket Döner CEO’su Muhammet Nezif Emek arasında imzalandı. İmza töreninde konuşan Yeşilay Genel Sekreteri Av. Osman Baturhan Dursun “İnsan ve toplum hayatını sağlıklı hale getirmek, bağımlılıklardan uzak, sağlıklı bir yaşam tarzını benimsetmek için ortamların da elverişli olması gerekiyor. Bizler de firmalara yönelik İş Yaşamını İyileştirme programını başlattık. Burada çalışandan, ortam durumuna kadar sağlığı olumsuz yönde etkileyecek durumlara karşı önleme, koruma ve bilinçlendirme çalışmalarını yapmayı hedefliyoruz. Bu anlamda ülkemizin önemli bir şirketi olan Bereket Döner’in aramıza katılmasından çok memnunuz” dedi.

Bereket Döner CEO’su Muhammet Nezif Emek ise, Türkiye’nin dört bir yanında ve yurtdışında endüstriyel dönerler ve restoran zincirlerimizle yer almaktayız. Sağlıklı bir çalışma ortamı ve çalışanlar bizim en önemli önceliğimiz. Bu anlamda Yeşilay’ın sağlıklı ve mutlu bir işyeri oluşturma platformu olan İYİ’ye katılarak, bağımlılıklardan uzak bir gelecek misyonuna bizler de katkı sağlamayı hedefliyoruz.”

Ruhsal ve fiziksel olarak insan sağlığına zararlı yönde etki eden bağımlılıklar hakkında bilgilendirme çalışmalarının yapılacağı İYİ projesi kapsamında, projeye dahil olan firmalar ve çalışanlara yönelik eğitim ve etkinlik programı tasarlanması, çalışanların performans ve verimliliklerinin artırılması ve daha sağlıklı ve mutlu bir işyeri profilinin oluşturulması hedefleniyor.

Rekabete pozitif etki
Kuruluşlarda sağlıklı çalışma ortamı konusunda yapılan İYİ uygulamaların, kuruluşlar arası paylaşımının sağlanması ve karşılıklı öğrenme ortamının gelişmesine destek olunmasına değinilirken, ülkemizde iş yaşamını iyileştirme yaklaşımının yaygın İK, organizasyonel ve kurumsal gelişim araçlarından birisi haline getirilmesi ve bu vesileyle sağlıklı ve mutlu bir topluma katkıda bulunulması hedefinin altı çiziliyor.

İYİ programının performans ve verimlik artışı ile şirketlerin rekabetçiliğine pozitif katkı sağlayacağı belirtilirken, programa dâhil olan kuruluşların marka değerini artıracağına da dikkat çekiliyor. Program, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteği ve İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü, İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve Kalite Derneği (KALDER) işbirliğiyle yürütülüyor.