Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Bosna Hersek Yeşilay’ı Açıldı!

Bosna Hersek Yeşilay’ı Açıldı!

Türkiye Yeşilay Cemiyeti öncülüğünde çok sayıda ülkede ülke Yeşilay’ları kuruluş çalışmaları devam ediyor. Son olarak 28 Ekim’de Saraybosna’da gerçekleşen törenle Bosna Hersek Yeşilay’ının resmi açılışı yapıldı. Açılış programına Türkiye Yeşilay Cemiyeti adına Genel Başkan Prof. Dr. M. İhsan Karaman, Genel Başkan Yardımcısı Dr. M. Akif Seylan ve Dış İlişkiler Birim Yöneticisi Ahmet Zeki Olaş katıldı.

Bosna Yeşilay’ı ofisinin açılış töreninde konuşan Türk Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman, Yeşilay’ın uluslararası açılımının Filistin ve Bosna Hersek’ten başladığını ve bunun Yeşilay olarak bu iki ülke ile ilişkilere verdikleri önemin de bir göstergesi olduğunu söyledi. Karaman ayrıca Saraybosna’nın kendileri için Konya’dan, Diyarbakır’dan, Bursa’dan farkı olmadığını söyleyerek “bizler burada kendimizi evimizde hissediyoruz” dedi.

Açılış töreninde konuşan Bosna Hersek Yeşilay’ı Başkanı Prof. Dr. Redzo Causevic, Bosna’nın Yeşilay’a ihtiyacı olduğunu ve aldıkları sorumluluğu yerine getirerek Türk dostlarını mahcup etmeyeceklerini belirtti. Saraybosna’da çok sayıda insanın gönüllü olarak bu çalışmaya katıldığını belirten Causevic, önümüzdeki aylarda Bosna’nın diğer bölgelerine de Yeşilay çalışmalarını yayacaklarını ve teşkilatlanmalarını genişleteceklerini belirtti.
Yeşilay açılış programına katılan Türkiye Cumhuriyeti Bosna Hersek Büyükelçisi Cihad Erginay Türkiye ve Bosna kardeşliğinin her alanda geliştiğini ve her geçen gün daha da pekiştiğini vurgulayarak Büyükelçilik olarak her zaman bu çalışmanın arkasında olacaklarını vurguladı. Büyükelçi ayrıca “ben de okulda Yeşilay kolu üyesiydim, hayatım boyunca hiç sigara kullanmadım, sigara kullanmamamda çocukluğumdaki Yeşilay kolu üyeliğimin etkisi olduğuna inanıyorum” dedi.

Bosna Yeşilay’ı açılış münasebetiyle aynı gün akşam Saraybosna’da UNITIC İş Merkezinde geniş katılımlı bir program düzenlendi. Yaklaşık 500 kişilik davetlinin katılımıyla gerçekleşen açılış programında Yeşilay Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman, Türk Büyükelçisi Cihad Erginay TİKA, Anadolu Ajansı ve Türkiye’yi ve Bosna Hersek’i temsil eden çok sayıda kurum temsilcisi katıldı. Programda söz alan Yeşilay Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman salondaki coşku ve heyecanın kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek Bosna Yeşilay’ının büyük çalışmalara imza atacağını, Türk Yeşilay’ı olarak buradaki çalışmaların her zaman destekçisi olacaklarını belirtti. Yeşilay başkanı Karaman destekleri dolayısıyla TİKA Bosna Hersek Koordinatörlüğü adına TİKA İnsan Kaynakları Daire Başkanı Zülküf Oruç’a bir teşekkür plaketi takdim etti.