Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Başbakan Erdoğan: Bağımlılıklardan uzak bir gençlik için çalışıyoruz

Başbakan Erdoğan: Bağımlılıklardan uzak bir gençlik için çalışıyoruz

Yeşilay’ın düzenlediği iftar yemeğine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Tüm zararlı maddelerle olduğu gibi uyuşturucuyla da etkin mücadelemizi sürdüreceğiz. Çıkardığımız son yargı yasasında buradaki cezai yaptırımlar çok yüksek seviyelere getirildi. Artık bu konuda satan da içen de hepsi bedelini ağır ödeyecek” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, Yeşilay’ın bu konuda düzenlediği kampanyaları gönülden desteklediğini ifade etti.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti, bağımlılıklarla mücadele kapsamında 94 yıldır yürüttüğü çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Sivil Toplum Kuruluşları ile devlet organlarının koordinasyonunun önemine inanan Yeşilay, pek çok bağımlılık zincirini kıran Ramazan ayı vesilesi ile bir iftar yemeği düzenledi. Davete Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yeşilay Yönetim Kurulu Üyeleri, Şube Başkanlıkları, Temsilcileri ve Sosyal Paydaşları katıldı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tütün ve alkol başta olmak üzere insan sağlığına zararlı her türlü maddenin kullanımına karşı yürüttüğü çalışmalarda her zaman Yeşilay’ın yanında olduğunu ve olmaya da devam edeceğini söyledi.

2008 yılının ilk günlerinde çıkarılan bir kanunla kapalı alanlarda tütün ve tütün ürünlerinin kullanımını yasaklayarak bu konuda tarihi bir adım attıklarını belirten Erdoğan, şöyle devam etti: “Benim sigarayla mücadele konusundaki kişisel hassasiyetim sanırım hepimizin malumudur. Konu sadece sigara değil alkol ve bonzai. Bonzai daha ucuz ve çok daha yaygın. Ehli keyifler nargile diye tutturmuş gidiyor. Nargile sigaradan daha berbat, daha zararlı ve bağımlılık yapıyor. Bütün bunlara karşı bir mücadelenin bizim milli ve manevi bir meselemiz olduğuna inanıyorum Bizler bağımlılıklardan uzak bir gençlik için çalışıyoruz. Gelecek nesillerin çok daha temiz bir atmosferde yaşaması için mücadelemden asla vazgeçmeyeceğim.”

“Sigara içmek, uyuşturucu kullanmak özgürlük değildir”

Bağımlılıkla mücadele konusunda çok önemli ilerlemeler kaydettiklerini açıklayan Başbakan Erdoğan, “Son zamanlarda bonzainin yol açtığı sıkıntıları yakından takip ediyorum. Tüm zararlı maddelerde olduğu gibi uyuşturucuyla da etkin mücadelemizi sürdüreceğiz. Toplumumuzu, geleceğimizi doğrudan etkileyen bu tehditlere en küçük taviz vermeyeceğiz. Çıkardığımız son yargı yasasında buradaki cezai yaptırımlar çok yüksek seviyelere getirildi. Artık bu konuda satan da içen dehepsi bedelini ağır ödeyecek. Aksi takdirde bu işin caydırıcı olması mümkün değil” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan bağımlılıkla mücadelenin en önemli yolunun eğitimli, güçlü bir gençlik yetiştirmekten geçtiğini belirterek, şunları kaydetti: “Gençler manevi bir boşluğa düştüğünde uyuşturucu gibi maddelerle yüz yüze geliyor. Biz bir elinde bilgisayar bir elinde kitap olan bir gençlik istiyoruz. Böyle bir gençlik bağımlılık batağına düşmez. Uyuşturucunun okullara inmesinin, gençlerimizi ağına almasının önüne geçeceğiz. Üzerimize düşeni yapacağız, bu bizim gençlere karşı sorumluluğumuzdur.”

Aile ve okul başat rol oynuyor

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman, bağımlılık mücadelesinde en doğru ve sağlıklı yolun ergen ve gençleri hiç başlamadan önce bu tehlikeden korumak olduğunu söyledi. Bu noktada iki temel kurumun başat rol oynadığını belirten Karaman, “Aile ve okul. Bu iki kurumun, ergen ve gençleri kendilerini ifade edebilmelerine, enerjilerini doğru mecralarda kullanabilmelerine ve sağlıklı biçimde sosyalleşmelerine imkân verecek şekilde organize edilmeleri bağımlılığı engellemenin en etkin yolu olacaktır” dedi.

Bir kişinin hayatında bir anlam yoksa veya anlamlı işler yapmıyorsa, bağımlı olmaması için bir sebep olmadığını hatırlatan Karaman, şunları kaydetti: “Başka bir ifadeyle, uyuşturucu bağımlılığı ile mücadelenin bir ayağı da insanların modern dünyadaki anlam sorunun çözmektir. Gençleri kalabalıklar içinde yalnızlaşmaktan korumak, onları hayata bağlayacak bir ideal ve mefkureye sahip kılmak, hedonist kültürün bütün dayatmalarına rağmen, başkaları için de yaşamanın tadına vardırmak. Bu bağlamda, ailelerle de işbirliğine gidilerek çocuklarımızın ciddi bir manevi ve ahlaki eğitim almasının temin edilmesi gereklidir.”

Karaman, Ramazan ayının aile bağlarının kuvvetlendirmek için iyi bir fırsat olduğunu da sözlerine ekledi.

Program sonunda Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman Başbakan Erdoğan’a Yeşilay’ın ilkokul ve ortaokullar arasında düzenlediği Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması, resim kategorisinde birinci olan Ege Dimçer’in eserini takdim etti.