Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Balıkesir'de Yeşilay Haftası eğitimlerle kutlandı

Balıkesir'de Yeşilay Haftası eğitimlerle kutlandı

Bağımlılıkla mücadelede 95.yılını dolduran Yeşilay'ın Balıkesir Şubesi bağımlılıklarla mücadeleye dikkat çekmek ve vatandaşları bilinçlendirmek adına Yeşilay Haftası kapsamında bir dizi etkinlik düzenledi.

Toplumda zararlı alışkanlıklara karşı bilinç oluşturulması amacıyla ülkemizde her yıl 1-7 Mart arasında kutlanan 'Yeşilay Haftası' Balıkesir'de eğitici bir dizi etkinlikle kutlandı. Türkiye Yeşilay Cemiyeti Balıkesir Şube Başkanı Abdülkadir Çelik 95. Yıl temasına özel "İyiliğin ve sağlığın peşinde" sloganıyla kutlanan etkinliklerde Yeşilay'ın yaptığı çalışmaların önemine dikkat çekti.

"Yeşilay'ın mazisi 1920'ye dayanır"
Etkinliklerde konuşan Çelik Yeşilay'ın mazisinin 1920'lere dayandığını belirterek, "İngiliz işgal güçleri o zamanlar İstanbul Limanı'na gemilerle getirdiği binlerce kasa alkollü içkiyi gençlerimize bedava dağıtmasına karşı dönemin Şeyhülislam'ı İbrahim Haydarizade'nin himayesinde Dr. Mazhar Osman Uzman ve arkadaşları 5 Mart 1920'de İstanbul'da "Hilal-i Ahdar" adıyla Yeşilay'ı kurmuştur." dedi. Yeşilay'ın bir kurtuluş mücadelesi değeri olduğunu kaydeden Çelik, "Vatandaşlarımızın, özellikle gençlerimizin bağımlılıklardan uzak duracak bilince sahip olmaları adına çalışmalar yaptıklarını belirtti.

"Bağımlılıklara karşı en etkili mücadele hiç başlamamaktır"
Çelik bu sene Yeşilay Cemiyetinin kuruluşunun 95. yıldönümünü "iyiliğin sağlığın peşinde" sloganıyla kutladıklarını belirterek, "Kutlamalarımız kapsamında tüm yurtta ve ilimizde çeşitli etkinlikler düzenledik. Bu kapsamda Sayın Valimiz Mustafa Yaman Bey'e, yönetim kurulu üyelerimizle bir ziyaret gerçekleştirdik. İkinci gün şubemizin önündeki meydanda stant açtık. Standımızda halkımıza çeşitli broşürler ve Yeşilay'a ait çeşitli hediyeler dağıtılarak farkındalık oluşturmayı ve bağımlılıklara karşı bilinçlendirmeyi hedefledik. Bilindiği üzere bağımlılıklara karşı en güzel ve en etkili mücadele hiç başlamamaktır." dedi.