Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Bağımlılıklarla mücadelede Yeşilay ve bakanlıklardan güç birliği

Bağımlılıklarla mücadelede Yeşilay ve bakanlıklardan güç birliği

İçişleri Bakanlığı ev sahipliğinde; Adalet Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Yeşilay’ın katılımıyla "Uyuşturucuyla Mücadele İstişare" toplantısı gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ev sahipliğinde yapılan toplantıya Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Milli Eğitim Bakanı'nı temsilen Bakan Yardımcısı Reha Denemeç ile Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr.Mücahit Öztürk katıldı.

Her Bakanlığın ve Yeşilay’ın uyuşturucuyla mücadelede yaptığı faaliyetlerin anlatıldığı ve 2018 yılının değerlendirildiği toplantıda, 2019 yılında yapılacak çalışmalar da ele alındı.

Toplantıda, "uyuşturucuyla mücadele" konusu arzla mücadele, eğitim/önleme ile tedavi/rehabilitasyon olarak 3 başlıkta ele alındı.

Bakanlıklar arası koordinasyon artırılacak

Hem İçişleri Bakanlığı’nın diğer bakanlıklardan beklentileri hem de diğer bakanlıkların İçişleri Bakanlığı’ndan beklenti ve taleplerinin istişare edildiği toplantıda, Yeşilay projeleri ve bakanlıklarla yapılacak işbirlikleri de konuşuldu. Toplantı boyunca Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daireler Başkanı İbrahim Hakkı Seydioğulları da sunum gerçekleştirildi.