Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
AMATEM’de tedavi gören hastalar için ilk kurs Tekirdağ'da açıldı

AMATEM’de tedavi gören hastalar için ilk kurs Tekirdağ'da açıldı

Yeşilay'ın desteğiyle yürütülen "Yeniden Hayata Tutunmaya Var Mısın?" projesi çerçevesinde Çorlu AMATEM'de tedavi gören bağımlı bireylerin sosyal uyumunu desteklemek için çeşitli kurslar faaliyete geçirildi.

Yeşilay'ın desteğiyle Çorlu Sağlık Vakfı tarafından yürütülen "Yeniden Hayata Tutunmaya Var Mısın?" projesi kapsamında Çorlu AMATEM'de tedavi gören bağımlı bireylere yönelik sosyal uyum süreçlerine destek olacak atölyelerin açılışı gerçekleştirildi.  Açılışa Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Cengiz Becerir, Yeşilay Tekirdağ Şubesi Başkanı Şener Çelikayar ile çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta konuşan Vali Mehmet Ceylan, "Alkol ve uyuşturucu bağımlılığı devamlı olarak vurguladığımız konuların başında gelen ve topyekün mücadele ettiğimiz bir konu. Sivil toplum kuruluşları ve odalarımızın işbirliği ile bu projeyi gerçekleştirdik. Yeşilay'a ve devlet hastanemize çok teşekkür ediyorum. İlimizde özellikle son 2 yılda uyuşturucu ile mücadele konusunda emniyetimiz ile ciddi mücadele ettik. Bağımlı ve yakınları için umut olan bu projeye desteğinden dolayı Yeşilay'a teşekkür ederim." dedi.

Bağımlı bireyler meslek öğrenerek hayata katılacak

Tekirdağ'ın Çorlu Devlet Hastanesi'nde yer alan Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi (AMATEM) bünyesinde hizmet verecek olan atölyelerde, AMATEM'de tedavi gören bağımlı bireylere bilgisayar kullanımı operatörlüğü, kuaförlük ve ahşap boyama alanlarında eğitim verilmeye başlandı. Çorlu Devlet Hastanesi Münür Alkan Ek Hizmet Binası'nda hizmet verecek kurslarda yapılacak mesleki eğitimleri takiben gerçekleştirilecek işe yerleştirmeler ile birlikte bölgedeki bağımlı birey sayısının ve başvuruların azaltılarak, bağımlı bireylerin sosyal hayata uyumunun kolaylaştırılması hedefleniyor.

Yeşilay, bağımlılıkla mücadele projelerini destekliyor

Bağımlılıkla mücadelenin kurumlar arasındaki etkin işbirliği ve koordinasyon ile yürütülmesinin gerekliliğine inanan Yeşilay, bu doğrultuda sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, araştırma merkezleri, kamu kurum ve kuruluşları için mali destek programları tasarlıyor ve yürütüyor. Bağımlılık konusunda potansiyele sahip kurum ve kuruluşları harekete geçirmek, kapasitelerini artırarak bağımlılıklarla mücadeleye ortak etmek amacıyla Yeşilay, bugüne kadar 4 yılda 38 projeye yaklaşık 1 milyon 800 bin TL destek sağladı.