Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Afganistan heyetinden Yeşilay’a Ziyaret

Afganistan heyetinden Yeşilay’a Ziyaret

Keçiören Belediye’sinin düzenlediği bir program kapsamında Türkiye’de bulunan, Afganistan’da faaliyet gösteren Afganistan Sosyal Kalkınma Derneği (WADAN) heyeti Yeşilay’ı ziyaret etti ve Yeşilay Genel Müdürü Savaş Yılmaz’la bir araya geldi.

Yeşilay’ın Türkiye’deki çalışmalarının ve madde bağımlılığı ile ilgili projelerinin ele alındığı kısa bir sunum yapılarak bazı örnek proje ve uygulamalar değerlendirildi. “Afganistan’daki kardeşlerimizle işbirliğine her zaman hazırız” diyen Genel Müdür Yılmaz Afganistan’daki uyuşturucu sorununun dünyadaki taleple ilgili olduğunu ve bu talebin Afganistan’daki istikrarsızlığı da arttırdığını söyledi. Genel Müdür Yılmaz, Afganistan Sosyal Kalkınma Derneği’ni Eylül ayında düzenlenecek olan Uyuşturucu Politikaları ve Halk Sağlığı Sempozyumu’na davet ederek, Afganistan’daki mevcut uyuşturucu madde bağımlılığı sorununu Eylül ayında Yeşilay’ın düzenleyeceği sempozyuma uluslararası topluma aktarmaları gerektiğini söyledi.

Afganistan Sosyal Kalkınma Derneği Yöneticisi Habibullah Wahidi ise ülkede uyuşturucu üretiminin her geçen yıl daha da arttığını kırsal bölgelerde uyuşturucu maddelerin gözle görülür büyüklükte tarlalarda yetiştirildiğini söyledi. Afganistan’da iki milyon bağımlı olduğunu söyleyen Wahidi 12 tedavi merkezi ile başarılı çalışmalar yaptıklarını ancak sorunun çok büyük olduğunu söyledi.

Afganistan heyeti, Yeşilay’a gerçekleştirdiği ziyarette 26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü münasebeti ile Sepetçiler Kasrı’nda açılan İtalyan fotoğraf sanatçısı Valerio Bispuri’nin, Latin Amerika’da uyuşturucu bağımlılığı “Paco” sergisini ziyaret etti.