Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
ADDICTA’nın 5. sayısı çıktı!

ADDICTA’nın 5. sayısı çıktı!

Bağımlılıklarla ilgili araştırmaların, akademik çalışmaların yer aldığı, Yeşilay'ın hakemli akademik dergisi Addicta: The Turkish Journal on Addictions'ın 5. sayısı çıktı.

Yeşilay tarafından 2014 yılında yayımlanmaya başlayan ve 5. sayısını yayımlanan Addicta dergisiyle, küresel bir problem olan bağımlılığa çözümler sunmak, uluslararası ve disiplinler arası özgün bilimsel çalışmalar için mecra olmak, bağımlılıkla ilgili nitelikli tartışmalar üretmek ve Türkiye'de bağımlılıkla ilgili politikaların şekillenmesine katkı sağlamak amaçlanıyor.

Derginin 5. sayısında Mehmet Emin Babacan’ın Sosyal Medya Kullanım Alanları ve Bağımlılık İlişkisi; Durmuş Ümmet ve Füsun Ekşi’nin "Türkiye’deki Genç Yetişkinlerde İnternet Bağımlılığı: Yalnızlık ve Sanal Ortam Yalnızlık Bağlamında Bir İnceleme"; Tuba Topçuoğlu’nun Ceza İnfaz Kurumlarında Gerçekleştirilen Madde Bağımlılığı Programlarının Etkinliği: Meta-Analiz Çalışmaların Sistematik Olarak İncelenmesi; Tracii Ryan, Andrea Chester, John Reece, Sophia Xenos’un Facebook Bağımlılığının Nitel Bir İncelemesi: Yapı Geçerliği için Çalışma; Parviz Dabaghi, Habib Valipour’un Çok Boyutlu Bir Önleme Programının Gençler arasında Madde Eğilimlerini Azaltmadaki Etkililiği başlıklı makaleleri yer aldı.

Addicta dergisi; TÜBİTAK ULAKBİM Sosyal ve Beşeri Bilimler Veri Tabanı,  Academic Search Premier (EBSCO), Türk Psikiyatri Dizini, Akademik Dizin, Directory of Open Access Journals (DOAJ) tarafından indekslenmektedir.

Addicta ile ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayınız: addicta.com.tr