Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Addicta’nın 2020 Yılı Dördüncü Sayısı Yayımlandı

Addicta’nın 2020 Yılı Dördüncü Sayısı Yayımlandı

Yeşilay’ın bağımlılıklarla ilgili araştırmalara yer verdiği hakemli akademik dergisi Addicta: The Turkish Journal on Addictions, 2020 yılının dördüncü sayısı yayımlandı.
Yeşilay’ın 100. yılında yeni bir konsept ile tasarlanan Addicta’nın yayın dili İngilizce, makalelerin genişletişmiş özet dili ise Türkçe olarak hazırlanmaktadır. Yenilenen web sitesine http://addicta.com.tr/ adresinden ulaşabilmektedir.
 
2014 yılında yayımlanmaya başlayan Addicta, küresel bir problem olan bağımlılığa çözümler sunmak, uluslararası ve disiplinler arası özgün bilimsel çalışmalar için bir mecra olmak, bağımlılıkla ilgili nitelikli tartışmalar üretmek ve Türkiye'de bağımlılıkla ilgili politikaların şekillenmesine katkı sağlamayı amaçlamaktadır.
 
Addicta, 2015 yılından itibaren Emerging Sources Citation Index (ESCI), TÜBİTAK ULAKBİM Sosyal ve Beşeri Bilimler Veri Tabanı, InfoBase INDEX, Academic Search Premier (EBSCO) ve Türk Psikiyatri Dizini gibi uluslararası atıf indeksleri ve ulusal indeksler tarafından taranmaktadır.
 

Addicta 7-4 sayısında yer alan makaleler:

Derleme Makalesi