Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Adana Şubesi sosyal medya bağımlılığına karşı uyardı

Adana Şubesi sosyal medya bağımlılığına karşı uyardı

Yeşilay Adana Şube Başkanı Aslanbaba, Fear of Missing Out (FOMO), Türkçe karşılığı gelişmeleri kaçırma korkusu olan hastalığın gittikçe yayıldığına dikkat çekti ve acilen tedbir alınması gerektiğini vurguladı.

Teknolojinin gelişmesi, sanal etkileşimin yoğunlaşmasıyla, insanların yalnızlaştığını ve kendilerini sosyal medyaya daha çok bağladıklarını belirten Aslanbaba, bireylerde sosyal medyaya erişememe durumunda yoksunluk belirtileri var ise ve sosyal medyadan kopmak için verdikleri uğraşlar olumsuz sonuçlanıyorsa sosyal medya bağımlısı olma ihtimaline dikkat çekti.

Sosyal medya bağımlılığının baş göstermemesi için sosyal medyanın bilinçli bir şekilde kullanılması gerektiğinin altını çizen Yeşilay Adana Şube Başkanı Aslanbaba, bu alışkanlıklardan kurtulmak için ölçüyü kaçırmamak gerektiğini vurguladı. Ayrıca Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı’na dikkat çeken Aslanbaba, çalışmaların oldukça koordineli şekilde sürdürüldüğünü ve bireylerin yaşlarına, içinde bulundukları duruma göre çalışmalar yaptıklarını dile getirerek sözlerini noktaladı.