Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Acil Eylem Planı hızla hayata geçirilmelidir

Acil Eylem Planı hızla hayata geçirilmelidir

Yeşilay Kütahya Şube Başkanı Aziz Göneş, bağımlılıklarla mücadelenin daha etken bir şekilde yapılabilmesi için "Acil Eylem Planı"nın bir an önce hayata geçilmesi gerektiğini dile getirdi. Göneş, yaptığı açıklamada, bağımlılıkla mücadelede herkese görev düştüğünü ifade ederek, genç neslin önleyici ve koruyucu hizmetlerle bağımlılıkla mücadeleye karşı desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Yeşilay Kütahya Şube Başkanı Aziz Göneş, bağımlılıklarla mücadelenin daha etken bir şekilde yapılabilmesi için "Acil Eylem Planı"nın bir an önce hayata geçilmesi gerektiğini söyledi. Genç neslin önleyici ve koruyucu hizmetlerle desteklenmesi gerektiğini belirten Göneş, bağımlılıklarla mücadelede okullarda bilinç oluşturulmasının oldukça önemli olduğunu ifade etti.

Yeşilay olarak bağımlılıkla mücadelede Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programını (TBM) geliştirdiklerini belirten Göneş, TBM'nin bağımlılıklarla mücadelede etkin bir eylem planı olarak hayata geçirildiğini ifade etti. Göneş, TBM'nin ülkemizde yaşayan çocuk ve gençlerin daha güvenli ve sağlıklı bir hayat sürdürmelerine katkıda bulunmak amacıyla yeni neslin bağımlılıklarla ilgili bilinç düzeylerini arttırmayı hedeflediğini belirtti. TBM eğitim programında kullanılan tüm içeriklerin Yeşilay Bilim Kurulu'nun da içinde bulunduğu profesyonel bir uzman kadrosu tarafından hazırlandığını söyleyen Göneş, "Programlar, bilimsel temelli yaklaşım ile her yaş seviyesine uygun ve modüler olarak hazırlanmıştır. TBM bağımlılık konusunda yeni nesil eğitim araçlarını kullanarak özelliklere çocuklara ve gençlere ulaşabilmeyi hedeflemektedir." diye konuştu.