Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
80 Ülke Yeşilay’ı 5. Kez Bir Araya Geliyor

80 Ülke Yeşilay’ı 5. Kez Bir Araya Geliyor

Yeşilay, Uluslararası Yeşilay Kapasite Geliştirme Programı toplantısının 5’incisini bu sene online olarak düzenliyor. Yeşilay, 8-10 Aralık tarihleri arasında 80 Ülke Yeşilay’ı bir araya geliyor.
 
5. Uluslararası Yeşilay Kapasite Geliştirme Programı’nda her yıl gerçekleştirilen tütün, alkol, uyuşturucu, kumar ve teknoloji bağımlılıkları ile ilgili seminerlerde, bu yıl bu bağımlılıkların Covid-19 ile ilişkisi de ele alınacak. Uluslararası Yeşilay Federasyonuna (UYEF) üye ülkelerin yerel ve bölgesel sunumlarının izleneceği Kapasite Geliştirme Programın’da 200’ü aşkın katılımcı yer alacak.
 
Dünya genelinde Uluslararası Yeşilay Federasyonu’na (UYEF) üye 80 ülkenin gelecek dönem vizyonlarının belirlenmesi; bağımlılık önleme programları, ülkelerin örnek projeler gerçekleştirmesi, Türkiye Yeşilay’ı tarafından sağlanan Uluslararası Mali Destek Programından verimli bir şekilde faydalanmaları ve Türkiye Cumhuriyeti’nin liderliğinde bir gelişim sağlamaları konuları konuşulurken, Covid-19 döneminin bağımlılıkları nasıl etkilendiği de ön planda olacak.
 
Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk ve Uluslararası Yeşilay Federasyonu Başkanı Prof. Dr. İhsan Karaman’ın açılış konuşmalarını yapacağı programda, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkan Vekili Dr. Mehmet Dinç, “Covid-19 ve Davranışsal Bağımlılıklar” konulu sunumu gerçekleştirecek. Programın gerçekleşeceği 3 gün boyunca; Yeşilay, Covid-19 sürecinde bağımlılıklara karşı tecrübelerini paylaşırken; Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi Bağımlılık Önleme Bölümü Amiri Giovanna Campello “Covid-19 ve Uyuşturucu”, Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Ofisi Yöneticisi Prof. Dr. Toker Ergüder “Covid-19 ve Tütün” ve Drug Free America Foundation Genel Direktörü ve World Federation Against Drugs (WFAD) Başkanı Amy Ronshausen ise “Covid-19 ve Alkol” başlıkları altında güncel bilgileri aktaracak.