Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
4. Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışması Sonuçlandı

4. Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışması Sonuçlandı

Yeşilay’ın, dünyada ve ülkemizde gençlerin bağımlılıklara karşı dikkatini çekmek ve karikatürün evrensel dili ile farkındalık oluşturmak amacıyla bu yıl 4’ncüsünü düzenlediği Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışması’nın sonuçları açıklandı. 55 ülkeden, 479 katılımcının 906 karikatür ile başvurduğu yarışmanın birincilik ödülünün sahibi Türkiye’den Fethi Gürcan Mermertaş oldu.

Tüm dünyanın gençliğini ve geleceğini tehdit eden ve evrensel bir sorun olan bağımlılıklara karşı farkındalığın artırılması ve kamuoyunun, özellikle de gençlerin bağımlılıklara karşı bilinçlenmesi amacıyla Yeşilay tarafından düzenlenen, 4. Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışması sonuçlandı.

Yarışmaya Hindistan, Endonezya, İran, Rusya, Çin ve Avrupa ülkeleri başta olmak üzere; 55 ülkeden, 479 katılımcı, 906 karikatür eseri ile başvuruda bulundu.

Yarışmanın bu yıl ki konusu: “Bağımlılıklarla Mücadelenin 100. Yılında Sağlıklı Yaşamın Önemi”
Yarışmanın bu yıl ki ana konusunun “Bağımlılıklarla Mücadelenin 100. Yılında Sağlıklı Yaşamın Önemi” olarak belirlendiği yarışmada; sağlıklı yaşamın bağımlılıklarla mücadelede önleyici etkisi vurgulanarak, dünyanın da bu soruna bakışı karikatüristlerin perspektifinden dikkat çekildi.

Yarışmada birincilik ödülünün sahibi Türkiye’den Fethi Gürcan Mermertaş, ikincilik ödülünün sahibi Rusya’dan Vladimir Nenashev, üçüncülük ödülü Türkiye’den Faruk Düz sahip olurken, yarışmada verilen üç adet başarı ödülünün sahibi Endonezya’dan Jitet Kustana, Türkiye’den Kürşat Zaman, İran’dan Hamid Ghalijari oldu. Bu yıl ilk kez verilen 100. Yıl Özel Ödülünün sahibi Türkiye’den Hakkı Uslu olurken; Mazhar Osman Özel ödülünün sahibi de Türkiye’den Ahmet Öztürklevent oldu.

Yarışmaya katılan eserler; sanatsal nitelik, konuya uygun mizahi yön, eserde yansıtılan konunun günlük yaşamla ilişkili toplumsal ve kültürel etki gücü olarak değerlendirmeye alındı. Yarışmanın ödül töreni haziran ayı içerisinde Yeşilay Genel Merkezi’nde gerçekleşecek. Kazanan eser sahiplerine ödülleri törenle takdim edilecek.