Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
2. Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışması’na katılım için başvurular başladı

2. Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışması’na katılım için başvurular başladı

2. Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışması başvuruları sona ermiştir. İlginiz için teşekkür ederiz.

Yeşilay, ulusal ve uluslararası arenada bağımlılıklara dikkat çekmek amacıyla çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Bu amaçla iletişim alanlarını da etkin bir şekilde kullanan Yeşilay'ın dünya karikatüristlerinin gözünden bağımlılığın çizilmesini, kamuoyunun da konu üzerine düşünmesini ve refleks geliştirilmesini amaçlayan Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışmasının ikincisi için başvurular başladı.

Yeşilay'ın "bağımlılıklardan uzak, sağlıklı bir hayat" mesajlarının karikatür aracılığıyla aktarılmasına yönelik olarak düzenlediği "2. Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışması"nın başvuruları başladı.

Kamuoyunun bağımlılıklara karşı dikkatini çekmek, bu önemli konuda düşünmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen 1. Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışmasına 65 ülkeden, 510 katılımcı 1225 karikatürle katılmıştı. Yarışmada sanatçıların; uyuşturucu madde, tütün, alkol, teknoloji, kumar bağımlılığı gibi alt başlıkların yanı sıra, bağımlılıkların insana ve topluma verdiği zararlara da değinmeleri hedeflendi.

2018'de ikincisi düzenlenecek olan bağımlılık konulu 2. Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışmasında uyuşturucu madde, tütün, alkol, teknoloji, kumar bağımlılığı gibi alt başlıkların yanı sıra sanatçıların, bağımlılıkların insana ve topluma verdiği zararlara da değinmesi bekleniyor.

En iyi 6 eser ödüllendiriliyor
2. Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışmasında; yarışma birincisi 3 bin dolar ve başarı plaketi, başarılı bulunan 5 yarışmacı ise 500 dolar ve başarı plaketi ile ödüllendirilecek. Katılım için yaş sınırının bulunmadığı yarışmaya gönderilecek eserlerin daha önce ödül almamış ve başka bir yerde yayınlanmamış olması gerekiyor. Katılımcılar en çok 3 eserle yarışmaya katılabiliyor.  Sözel veya yazılı anlatım yerine daha çok görsel anlatımın ön planda tutulması istenen eserlerde yazı gerekli ise Türkçe ve İngilizce dillerinde olma koşulları aranıyor.

Yarışma jürisinde, Yeşilay Bilim Kurulu Başkanı/İstanbul Şehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Çelikcan ve Karikatürcüler Derneği Başkanı Metin Peker'in yanı sıra karikatürist İsmet Lokman,  Muhittin Köroğlu ve İranlı karikatürist Kambiz Derembakhsh yer alıyor. Yarışmaya katılan eserler; sanatsal nitelik, konuya uygun mizahi yön, eserde yansıtılan konunun günlük yaşamla ilişkili toplumsal ve kültürel etki gücü olarak değerlendirmeye alınacak.

Katılım için son tarih 13 Şubat!
Yarışmaya katılmak isteyenlerin, sanatçı katılma formu ile birlikte, belirtilen ölçülerdeki en fazla 5 MB ve JPG formatındaki, A4 veya A3 boyutlarında, siyah - beyaz veya renkli (300dpi) eserlerini 13 Şubat 2018 tarihine kadar http://cartooncontest.yesilay.org.tr sitesine yüklemesi gerekiyor. Yarışma şartları ve tüm ayrıntılara da site üzerinden ulaşılabiliyor.