Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
18 hükümlüden muhteşem tiyatro gösterisi

18 hükümlüden muhteşem tiyatro gösterisi

Bağımlılıklara karşı farkındalık oluşturmayı amaçlayan "Hayata İlk Adım" projesi kapsamında, hüküm giymiş 18 kişinin sahnelediği tiyatro gösterisi, Ankara’daki tüm cezaevlerinde sergilendi.

Yeşilay'ın Mali Destek Programı kapsamında hibe verdiği, Anadolu Mesleki Eğitim Derneği ve Ankara Denetimli Serbestlik Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen "Hayata İlk Adım" projesi kapsamında, AMATEM'de tedavisi tamamlanan, hüküm giymiş ve denetimli serbestlik sürecinde olan18 kişi ''Yaratıcı Drama'' eğitimlerini tamamladı. Bağımlılıklarla ilgili farkındalık oluşturmayı amaçlayan proje kapsamında tiyatro ve drama eğitimi alan gençler hazırladıkları "Hayata İlk Adım" tiyatro gösterisini Ankara'daki tüm cezaevlerinde sergiledi. Son gösterim ise 1 Aralık’ta  Ankara Adalet Sarayı Konferans Salonu’nda yapıldı. 18 kişinin ustalıkla sahnelediği "Hayata İlk Adım" drama gösterisi izleyiciden büyük alkış aldı.

"Hayata İlk Adım"ı, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak, Yeşilay Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ahmet Özdinç, Yeşilay Genel Müdürü Savaş Yılmaz, Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdür Yardımcısı Ali Yıldız ile bazı hâkim ve savcılar hükümlülerle birlikte izledi.

Hayata İlk Adım
Denetimli Serbestlik kapsamında olup da AMATEM'de tedavi görüp bağımlılıktan kurtulan 18 hükümlü madde bağımlılığı, akran etkisi, madde kullanımının nedenleri, madde kullanımının sonuçları hakkında eğitim aldı. Yanı sıra Yaratıcı Drama eğitimi alan yaşları 15-45 arasında değişen 18 hükümlü uyuşturucu madde bağımlılığının kullanıcıdaki etkilerini ve aileleri ve çevrelerine verdiği zararı anlatan bir tiyatro gösterisi hazırladılar. Ankara’daki tüm cezaevlerinde sergilenen tiyatroyla gençlerin, risk taşıyan grupların, ailelerin, toplumun çok çeşitli kesimlerinin bilinç sahibi olmaları için farkındalık oluşturulması sağlandı.

"Bağımlılıkla mücadelede herkes elini taşın altına koymalı"
Uyuşturucu madde bağımlılığının toplum için önemli bir sorun olduğunu söyleyen Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak, "Bağımlılık hususunda devlete ve bizlere önemli görevler düşüyor. Bu konunun sadece polisiye ve yargısal tedbirlerle çözülmesi mümkün değil. Herkes elini taşın altına koymalı." dedi.

Yeşilay’ın çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirten Kodalak, toplumun her katmanına ulaşmaya çalışan Yeşilay’ı takdir ettiklerini söyledi.

"Hükümlülerimizin gösterisi hepimiz için umut oldu"
Yeşilay Genel Müdürü Savaş Yılmaz ise uyuşturucu ile mücadelenin toplumun tüm kesimleri tarafından desteklenmesi gerektiğini, "Hayata İlk Adım" projesiyle bu yönde önemli bir çalışmaya imza atıldığını söyledi.

Yılmaz konuşmasında,  son günlerde kamuoyunda yoğun olarak yankı bulan ve her türlü arz mücadelesine rağmen deneme ve kullanım oranları giderek artan illegal uyarıcı ve uyuşturucu maddelerin, bağımlılık alanında karşılaşılan en can yakıcı sorun haline gelmesine dikkat çekti.

Bağımlılıkla mücadelenin tek bir kurum veya makamın işi olmadığını, kamu özel sektör ve sivil toplum gibi birçok paydaşın ortak çabasını gerektirdiğine işaret eden Yılmaz, uzun soluklu bir program uygulanması ve yaygınlaştırılması gerektiğinin farkında olduklarını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu eksende oluşturduğumuz mali destek programları ile STK, devlet kurumları ve üniversitelerin bağımlılıklarla mücadele projelerine hibe desteğinde bulunuyoruz. Hayata İlk Adım da destek verdiğimiz çok anlamlı bir çalışma. Hükümlülerimizin bağımlılıklara karşı farkındalık uyandırıcı bir tiyatro sergilemeleri hepimiz için umut oldu."

Şiir ve ney dinletisinin de gerçekleştirildiği etkinlikte, drama gösterisine katılan kişilere sertifika ve plaket verildi.