Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
15 Temmuz şehidi Beytullah Yeşilay’ın ailesine Yeşilay’dan ziyaret

15 Temmuz şehidi Beytullah Yeşilay’ın ailesine Yeşilay’dan ziyaret

Yeşilay Yozgat Şubesi, 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan Beytullah Yeşilay’ın Yozgat’ta yaşayan ailesine ziyarette bulundu.

Yeşilay Yozgat Şube Başkanı Halil İbrahim Coşkun ve Şube Yönetim Kurulu üyeleri, 15 Temmuz 2016’da gerçekleşen darbe girişiminde şehit olan Beytullah Yeşilay’ın Yozgat’ın Saraykent ilçesinde yaşayan ailesine başsağlığı ziyaretinde bulundu. Beytullah Yeşilay, o gece eşi ve ailesiyle helalleşip, Genelkurmay Başkanlığına gitmişti. Yeşilay, Genelkurmay Başkanlığı önünde, darbeciler tarafından açılan ateş sonucu şehit düştü. Şehidin bebeği ise henüz 4 aylıktı.

Ziyarette, şehidin babası Hacı Bekir Yeşilay oğlu için; “Vatanını, milletini korumak için gitti, hiçbir menfaati ve çıkarı yoktu. 4 aylık çocuğunu, eşini bıraktı, bir yıllık evliydi. Şu evin neresini kaldırırsam kaldırayım onun hatırası var.” dedi.

1990 yılında soyadını değiştirerek Yeşilay soyadını aldığını belirten Hacı Bekir Yeşilay; “Yeşilay’ın o dönemlerde çalışmalarından haberdardım, Yeşilay ismi kulağa güzel geliyordu. Ben de bu soyadını kullandım. Şimdi de Yeşilay çalışmalarını biliyorum” dedi.